Невероятно лесни начини да намалим стреса бр.183

В днешното забързано и напрегнато ежедневие, стресът се е превърнал в доста голям проблем за обществото ни. Различни фактори оказват негативно влияние върху нас и все повече хора се оплакват, че се чувстват стресирани. В следващите редове ще ви предложим 10 начини да намалим стреса и да се справим с неприятното усещане на ума и тялото.
10. Опитайте Йога
uoga
За повечето хора йогата е доста далечно и странно занимание. Въпреки това, ние предлагаме на всички онези, които се престрашат да опитат. 95% от хората, пробвали йога остават изумени от ефекта й върху себе си и продължават да я практикуват. Затова – опитайте, няма да съжалявате.
9. Смейте се повече
smqh
Един от най-ефективните методи да се отървете от стресовите усещания. Искреният смях е враг №1 на стреса и от всичките начини, смехът определено е най-забавният. Обградете се с позитивни хора, гледайте някоя комедия или просто прочетете нещо забавно. Винаги помага.
8. Избягвайте антидепресантите
various pills isolated on white backround
Много хора прибягват до хапчетата, когато се почустват изтощени и стресирани. Не правете тази грешка! Антидепресантите помагат, но се привиква към тях и в един момент просто ще станете зависими и ще усложните положението си многократно. По-добре следвайте нашите съвети, вместо да се тъпчете с разни лекарства. Много по-здравословно е без тях.
7. Сменете позата си на седене
sedene
Този съвет се отнася за хората, които прекарват по-голямата част от деня в седнало положение. Именно работата в офис е една от най-предразполагащите към стрес. Мнозина не се замислят, но неправилното седене води до натоварване на гръбнака и цялото тяло. Затова седете както трябва и се разхождайте след всеки 45 минути, прекарани на стола. Раздвижвайте се, защото застоялостта е доста голям проблем за много хора в днешно време. Опитайте се да я намалявате до максимум.
6. Пуснете си любима музика
muzika i stres
Един много разпространен начин за справянето с напрежението. Мнозина от нас си пускат любимо парче, когато са уморени или стресирани и това е напълно нормално. Доказано е медицински, че музиката намалява стреса в човешкия организъм и помага по-бързо да се справим с него. Затова имате ли възможност – послушайте харесваната от вас музика и се откъснете от проблемите си поне за кратко. 
https://topsbg.com/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BC-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0/
тагове: невероятно,лесен, начин, стреса

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>