Фестивалът “Табиет” идва в Пловдив с балкански вкусове и ритми

Балканският фестивал за вкусове и ритми “Табиет” ще гостува и в Пловдив след успешния старт в София. Първо издание на кулинарно-музикалната проява се проведе в столичния парк “Възраждане” от 28 април до 1 май 2017 г., а в Града под тепетата домакин ще бъде Международен панаир Пловдив в дните между 18 и 21 май. Входът за всички събития в програмата е свободен.
         Фестивалът представлява комбинация от разнобразна и атрактивна кухня, всекидневни безплатни концерти на звезди от България, Сърбия, Гърция и други страни, надсвирвания и надигравания на популярни оркестри и състави, спортни и кулинарни събития, надяждания, зони за семействата с голям лунапарк, детски атракциони, турнири по белот, табла и още много игри с награди. “Табиет” съчетава магията на кулинарията, музиката и танца, за да предложи едно пътешествие в света на балканския начин на живот.
В София хиляди се събраха в парк “Възраждане”, за да опитат от множеството кулинарни изкушения и да чуят ежедневните безплатни концерти на известни изпълнители от Балканите.
В последния ден космическият глас Валя Балканска и нейният гайдар Петър Янев развълнуваха публиката с вечната песен „Хубава си, моя горо” и най-популярните родопски мелодии.
Очарователната Нели Петкова бе последният изпълнител, който излезе на сцената. Многохилядната публика дълго скандира името на певицата, която се появи два пъти на бис, преди да сложи край на грандиозното шоу.
На българската вечер гостите се насладиха също на невероятните изпълнения на квартет „Славей”, както и на множество народни надигравания.
Майстори на най-добрите български ресторанти се погрижиха никой да не остане гладен. Бирата се лееше на корем благодарение на “Биндинг България” и “Биротерапия” и техните марки “Радебергер”, “Даб”, “Шоферхофер”, “Клаусталер”, “Естрея”, “Бернард”, “Регент”, “Приматор”, “Клостер Шайерн” и “Хасен”. Високият градус на настроението поддържаха напитките на винарската изба “Черноморско злато”.
Старт на шоуто в първия ден даде Николай Славеев, който вдигна гостите на крака с виртуозните си фолклорни изпълнения. Гъмзата и неговото брас шоу подлудиха феновете, които дълго след края на концерта се редяха за снимки със змездата и взимаха автографи.
Сексапилът на Душица Грабович разпали страстите в сръбската вечер на 29 април, а Драган Коич – Кеба отново бе на висота и остави без дъх многохилядната публика в парк „Възраждане”. Гръцката вечер на 30 април стартира с Люси и Андреас, а Митош Йоанидис изпълни някои от емблематичните хитове на гръцката музика.
Страхотни кулинарни презентации направиха двама от най-добрите български готвачи – Иван Звездев и Жоро Матев.
Подобни изненади очакват и гостите на “Табиет” в Пловдив от 18 до 21 май в панаирния комплекс.
На снимките
Табиет-снимка 1“Табиет-снимка 1″    Сръбската звезда Драган Коич – Кеба бе една от изненадите на “Табиет – София”.
Табиет-снимка 2“Табиет-снимка 2″    Хиляди столичани се събраха в парк “Възраждане” в първото издание на фестивала “Табиет”.
Повече подробности за фестивала “Табиет” може да намерите на: https://www.facebook.com/TabietFest/?fref=ts
Видео от изпълнението на Валя Балканска вижте тук: https://www.youtube.com/watch?v=6-MRgXPigCA
Видео от изпълнението на Нели Петкова вижте тук:
https://www.youtube.com/watch?v=XpqbkocryxA
Видеоклипове от събитията в парк “Възраждане” в София вижте тук:
https://www.facebook.com/TabietFest/publishing_tools/?section=VIDEOSHYPERLINK “https://www.facebook.com/TabietFest/publishing_tools/?section=VIDEOS&source=videos_hub&refSource=videos_hub”&HYPERLINK “https://www.facebook.com/TabietFest/publishing_tools/?section=VIDEOS&source=videos_hub&refSource=videos_hub”source=videos_hubHYPERLINK “https://www.facebook.com/TabietFest/publishing_tools/?section=VIDEOS&source=videos_hub&refSource=videos_hub”&HYPERLINK “https://www.facebook.com/TabietFest/publishing_tools/?section=VIDEOS&source=videos_hub&refSource=videos_hub”refSource=videos_hub
и тук:
https://www.youtube.com/channel/UC_ekVGyRJZHLvzFbIo-qJRA

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>