Тайнствените камъни от Ика бр.185

Камъните от перуанския град Ика са един от най-парадоксалните феномени, които са свидетелство, че историческите факти за развитието на човечеството може и да не са съвсем точни.
През седемдесетте години на двадесети век в град Ика, който се намира в Перу, са били открити древни артефакти с необичаен вид.
Това били гранитни камъни, върху които имало гравирани изображения. Сцените, представени върху тези камъни, разкривали живота на неизвестна цивилизация.
Според някои специалисти това е своеобразна енциклопедия на далечното минало на човечеството, като не е ясно кога е създадена.
Сюжетите върху камъните от Ика противоречат на историческите сведения за развитието на древните индиански племена, а също така противоречат и на представата за човешката еволюция.
Те показват живота на хора, които са били на нивото на съвременната цивилизация, а в някои отношения дори са я задминавали.
Тайнствените камъни от Ика
Хората на изображенията не могат да бъдат отнесени към никоя позната раса. Не е ясно какви са били те и кога са живели, но тъй като са изобразени в компанията на динозаври, вероятно са обитавали планетата в много древни времена.
Върху някои от камъните са изобразени древни животни, измрели преди триста милиона години. Върху камъните има гравирани хора, които използват динозаври като домашни животни.
Някои от камъните представят летателни апарати с необичаен външен вид, както и карти на звездното небе. Освен това има изображения на древни хирургични операции и по-точно на трансплантации на сърце и мозък.
Досега са открити над шест хиляди камъка с изображения. Върху някои от камъните има изобразени хора, които летят върху странни самолети, а върху други – хора, които са яхнали летящ птеродактил.
Някои от камъните са намирани по време на археологически разкопки, като са били откривани на места на масови древни погребения.
http://sanovnik.bg/n4-28221-%D0%A2%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8_%D0%BE%D1%82_%D0%98%D0%BA%D0%B0
 тагове: тайнствени, камъни, Ика

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>