АРТЕФАКТИ БР.189

Пръстен пръстен, изобразяващ крал Ахенатен и кралица Нефертити като Шу и Тефну
Пръстен пръстен, изобразяващ крал Ахенатен и кралица Нефертити като Шу и Тефну
Фюжън амулет под формата на анкх, 25-та династия до къс период, около 700-500 г. пр.н.е. Това представлява желание, вероятно за царя, за "живот, сила и стабилност в продължение на милиони години". Амулетът е придобит от лорд Китченер в Судан, вероятно в Джибел Баркал и произхожда от храма. (Намаляване на архива)
Фюжън амулет под формата на анкх, 25-та династия до къс период, около 700-500 г. пр.н.е. Това представлява желание, вероятно за царя, за “живот, сила и стабилност в продължение на милиони години”. Амулетът е придобит от лорд Китченер в Судан, вероятно в Джибел Баркал и произхожда от храма
Египет
Египет
Двадесет египетски скараби - Средно царство до Птолемейски период, около 2000-30 г. пр. Хр. CLICK за уголемяване
Двадесет египетски скараби – Средно царство до Птолемейски период, около 2000-30 г. пр. Хр
WAS амюта на скиптъра: Скиптърът WAS ("сила, господство") е символ, който се появява често в реликви, изкуства и йероглифи, свързани с древна египетска религия.
Скиптърът WAS (“сила, господство”) е символ, който се появява често в реликви, изкуства и йероглифи, свързани с древна египетска религия.
Беше скиптър (известен също като Waset), символ на властта в египетската култура. Той също така представлява божествения комплект и силата на хаоса, който той представлява, и по този начин контролира него.
Беше скиптър (известен също като Waset), символ на властта в египетската култура. Той също така представлява божествения комплект и силата на хаоса, който той представлява, и по този начин  го контролира.
 L'Анкх (атрибут на диетата) е един символ на египетския античен живот и на безсмъртието. Le mot ankh означава "aussi le miroir" на езика на египетския антик, comme dans un miroir à l'âme.
L’Анкх (атрибут на диетата) е един символ на египетския античен живот и на безсмъртието.
Фюжън амулет под формата на анкх, 25-та династия до къс период, около 700-500 г. пр.н.е. Това представлява желание, вероятно за царя, за "живот, сила и стабилност в продължение на милиони години". Амулетът е придобит от лорд Китченер в Судан, вероятно в Джибел Баркал и произхожда от храма. (Намаляване на архива)
Фюжън амулет под формата на анкх, 25-та династия до къс период, около 700-500 г. пр.н.е. Това представлява желание, вероятно за царя, за “живот, сила и стабилност в продължение на милиони години”
Анхх, известен също като ключ на живота, ключът на Нил или "crux ansata" (латински означава "кръст с дръжка"), е древният египетски йероглифен характер, който чете "живот" - трилистен знак за съгласни ꜥ-n-ḫ , Египтън боговете често са изобразявани, носещи ги от цикъла им или носещи едната във всяка ръка, с ръце, прекосили гърдите си.
Анхх, известен също като ключ на живота, ключът на Нил или “crux ansata” (латински означава “кръст с дръжка”), е древният египетски йероглифен характер, който се чете “живот” – трилистен знак за съгласни ꜥ-n-ḫ , Египтън боговете често са изобразявани, носещи ги от цикъла им или носещи по  един  във всяка ръка, с ръце, прекосили гърдите си.
Плоча XXIX: Погребални амулети на Изида Knot; Различни амулити на анкх; Колона djed; скиптър.
Плоча XXIX: Погребални амулети на Изида Knot; Различни амулити на анкх; Колона djed; скиптър.
"Най-ранните доказателства за древната стоматология, които имаме, са невероятно подробна стоматологична работа върху мумия от древен Египет, която археолозите датират от 2000 г. пр.н.е. Работното ...
“Най-ранните доказателства за древната стоматология, които имаме, са невероятно подробна стоматологична работа върху мумия от древен Египет, която археолозите датират от 2000 г. пр.н.е.
подбра Маря Герасова- Спасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>