СКУЛПТУРНА МИТОЛОГИЯ БР.95

  Federico Северино

  
 
В Москва беше открита изложба на известния италиански скулптор Federico Северино. В родината си, той се счита за “жив класик”,.Неговите творби присъстват в колекциите на много музеи и художествени галерии и дори красят стените на Пантеона в Рим.

Посетителите на изложбената зала на Московската, в галерията на Елена Gromova, са посрещнати от древните богове и герои от митологията, от ангели и просто красиви жени. На пръв поглед, скулптурите от Federico Северино изглеждат от керамика със своя специфична структура и оцветяване, напълно необичайно за бронза.  За руските  зрителя е доста необичайна тази техника.

“Направих първата ми работа от този вид, в продължение на много години върху търсенето”, каза Федерико Северино   “По-късно забелязах, скулптура, че няколко различни нюанси и цветове, произвежда по-ярко впечатление Освен това е важно да се знае, когато тази или онази скулптура къде ще бъдат поставени:. В отворено пространство, на открито или в затворено пространство “.

тагове: скулптурна, мотология,  Federico Северино

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>