ЛЮБОВТА И СЕМЕЙСТВОТО БР.95

Любовта на техните собствени

В наше време, много двойки  използват фразата “не се разбираме”     
Това е така, защто съпрузите се променят след брака.

 Е, как да се избегнат грешки и да се намерят правилни решения.  В природата, всичко се стреми към равновесие. Следователно, колкото повече сходства има между партньорите, толкова повече те се приближават един към друг и шансовете за успех в семейството са по- големи.
Още преди да се оженим, трябва да се разберем каква е човешката  природа на партньора .  

Когато се избира  една двойка,  желателно е,  да са   с едно и също образование.  Да имат едни и същи ценности, перспективи и подобни реакция  в различни трудни ситуации. В края на краищата, нашето поведение, начин на живот и навици до голяма степен се определят от полученото образование. Ние трябва да се опитаме да  разберем навиците на отсрещния партньор. Да станем добри психолози. Да разбираме себе си.Психологията има ясни критерии за това как да се държат хората, стандартните видове характери и е в състояние да определи кои от тях  имат съвместимост.
Трябва да се научим,  как   да гледаме на себе си. Тогава ще умеем да бъдем добри наблюдатели и ще можме да правим правилна преценка относно аз и партньорът ми.

Но само с  един избор  не може да се разбере подходяща ли е двойката  или не, за да се създаде щастливо семейство?  Разбира се. Необходимо е да  разберем за другият човек, с който ще живеем.

Ако искате да разберете какъв е другия човек,  трябва да бъдете  гъвкави и да се адаптирате към него. В противен случай, няма да можете да  бъдете в добри, стабилни отношения.

 Как да сте сигурни, че жената или мъжът,са  за  вас?

По принцип,   двама души могат да  бъдат заедно. Всичко зависи от това, колко  сте   готови  на отстъпки. Но това е много трудно, така че е препоръчително да се потърси партньор  с хракатер  като  вас. Двамата да бъдат спокойни  или обратно, да горят като огъня , за да се тревожат за едни и същи неща. Колкото повече  имат подобни  качества, толкова по-лесно  и успешни ще съжителстват..

Разбира се,  трябва да имат  едни и същи планове за живота и еднакво разбиране на реалността. Трябва да се опитате да разберете    и да можете    да си отстъпвате един на  друг .

С други думи, имаме нужда от разбиране за всякакви ситуации. И ако се ожените за жена, която е от  чужда култура, която е израснала  в другата страна на света.  Трябва да подходим така и да я приемем такава.И никога не се знае, как ще продължи всичко това. Тъй като нашите възгледи са различни. Ние следваме различни цели, различна представа за това, как трябва да се организира едно семейство.

Този проблем е забележим веднага в кухнята, защото храната се отнася до основните човешки навици, постановени от дома на родителите си. Същото и за останалите ценности. Всеки иска съпругът да  оценява семейството на партньора си. Това не е никак лесно.

Във всичко това, съпрузите ще трябва да се адаптират един към друг. И все пак, всеки иска да живее обичайния си живот и да яде своята храна. Оказва се, че   ще трябва постоянно да се дава  и да се  прави това, което  харесва другия.  

Оказва се, че преди да решите  да се  омъжвате , ще трябва да преминете   на  психологическо изследване,тъй като  хората се женят, а след това се оказва, че те нямат нищо общо помежду си.

Тези тестове са относно  съвместимост в  любовта? В края на краищата, ние преживяваме някакви чувства един към друг, а не хладнокръвно да избираме   с кого да споделяме ме живота си.

Ние интуитивно следваме   чувствата си, но ще трябва да се обърем към ума си. В края на краищата, чувствата ще се променят за една минута. В края на краищата, едно семейство, което  е от много години не трябва да се основава само на сексуалното привличане.

Искам да намеря най-привлекателната жена в света – красива, чувствителна, интелигенена, секси – една мечта. Търся жена до края нва живота си.  Така казва един мъж.

Но любовта не зависи от външния вид. Тя не се нуждае от нещо специално. Достатъчно е  да обичаме истински партньора си. Трябва да ни бъде хубаво   в непосредствена близост  до него. Да се храним заедно,  да се грижим един за друг. Просто да ни създава   удоволствиет от физическото, умственото и сензорното му присъствие . Това е достатъчно!

Но това не е любов. Любовта идва по-късно, в резултат на усилията от двете страни. Тези, които  са приели чужди деца, да ги обичат не по-малко, а понякога дори повече, отколкото родните ни.  В края на краищата, те са инвестирали в тези деца много повече усилия, защото се боят, че те не ще се радват на осиновителите.

Ако  вложим в нашата  връзка топлина, грижи и да го направим с истински чувства, това е любовта.Това означава, че любовта е отношението към хората около нас,  да се радваме, когато са до нас.  Да обичмеш компанията му, докосването му, отношението му към  нас. Нуждаете се от него. Когато го няма до вас, чувствате липсата му.   

Един мъж ухажва една жена за дълго време.

В съвременното общество, хората влизат в интимни отношения много бързо, едва се запознават и без да знаят нищо един за друг. В общественото, съзнание на сексуалната революция се възприема като всепозволеност.

 Петър Стоянов

тагове: любовта, семейството, разбирателство

 

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>