Археолози откриха на дъното на океана бр.191

невероятни артефакти от Египетската цивилизация

 Край бреговете на Египет с помощта на водолази, египтолозите са открили уникални находки, за които се смяташе, че се загубени и е невъзможно да бъдат открити. Говореше се, че древният град Хераклейон е загубен под морето за добро. Но 1200 години по-късно, на сравнително малко разстояние от залива на Абукир, най-после бяха открити безценните находки от древния град.

Градът датира от около 6-и век преди Христа и притежава някои от най-красивите артефакти, които бихте могли да си представите. Грандиозни статуи на богове и богини, издълбани от червен гранит, съкровища от злато и редки камъни, сложни храмове и огромни стечки.

Находката е обект на редица проучвания, като заявки за отделни артефакти са направени вече от редица от най-големите исторически музеи в света.

Египет - град под водата


 

http://portal12.bg/Arheolozi-otkriha-na-dynoto-na-okeana-neveroyatni-artefakti-ot-Egipetskata-tsivilizatsiya-SNIMKI-.p3208

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>