Дизайнер създаде дрехи, които растат заедно с детето БР.193

pli

Всяка година наградите Джеймс Дайсън се връчват за достижения в областта на дизайна и конструирането. Един от победителите  тази година предлага революционно нов начин за обличане на децата. Изобретателят е  Райан Ясин, специалист по космическа техника  от Лондон. За откритието си той използва принципите залегнали в специалността му, като създава материал, който расте заедно с децата. Изобретените от него дрехи спестяват много средства на родителите на бързо израстващите дрехите си деца, особено през първите им три години.

Дрехите са ушити от специална непромокаема материя, която може да се пере в пералня и е скроена така, че с времето в което детето израства да се отпуска и разширява. Дрехите от тази материя подлежат на рециклиране, като така ще намалят детските дрехи изхвърляни бързо,  след относително кратка употреба.

Ясин е нарекъл модната си линия за деца Petit Pli. Досега е създал над 500 модела, като ще използва сумата от наградата за да разшири още повече бизнеса си.

http://megavselena.bg/dizayner-syzdade-drehi-koito-rastat-zaedno-s-deteto/

 тагове: дизайнер,дрехи, детето

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>