Ранни признаци на бременност бр.193

Ранни признаци на бременност

Бременността е повод за много вълнения и контрастиращи емоции. Как обаче една жена може да разпознае първите признаци на бременност? Вижте кои са те.

Пропуснат или закъсняващ цикъл. Дори само неговото отсъствие може да ви накара сериозно да се замислите дали не сте бременна. Този симптом в комбинация със следващите определено трябва да ви накара да изтичате за тест за бременност.

Напрежението в гърдите е един от най-осезаемите признаци за бременност. Гърдите са уголемени, напрегнати и понякога болезнени, а зърната са много чувствителни. С течение на бременността зърната потъмняват. Причината е фактът, че тялото започва да ги подготвя за бъдещето кърмене.

Ранен признак за бременност може да е умората. Тя може да се изразява в затрудняване при изпълняване на ежедневните задължения, лесното задъхване и особено замайването са показателни за промени в тялото.

Друг симптом е честото уриниране. Причината за него е уголемяващата се матка, която оказва натиск върху пикочният ви мехур.

Сутрешното прилошаване е емблематичен признак за бременните жени. То е съпроводено с гадене, а понякога дори повръщане. Някои могат да го изживяват много тежко, но при други прилошаването въобще не се появява.

Увеличаването на апетита и промяната във вкусовите навици. Изпитвате постоянен глад и започвате да ядете повече от нормалното. Започвате да се отвращавате от храни, които преди сте обичали и обратното – изпитвате апетит за храни, които не харесвате.

Чувствителност към определени миризми. Това е непоносимост към определени аромати, като парфюмът ви, миризма на риба, някои готвени храни, цигарен дим, различни подправки. Киселините също могат да са признак за бременност.

Запек и кървене на венците. Запекът се предизвиква от хормоните, които водят до забавяне на перисталтиката.

Бушуващите хормони могат да доведат до честа промяна в настроенията. В един момент изпитвате щастие, в друг се разплаквате без особена причина.

Увеличаването на теглото и подуването, както и болките в кръста. Тези болки са следствие на натрупаните килограми, както и нарастването на матката.

http://ezine.bg/n11-27346-%D0%A0%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

 тагове: ранни, признаци, ременнот

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>