Топ 10 Най-великите западни пълководци бр.196

5.Саладин
Salah ad Din
Той е признат за най-великия мюсюлмански пълководец, възвърнал в светите земи под контрола на арабите. Той слага край на рицарското присъствие там.
4. Ханибал Бар
hannibal-barca
Най-големият съперник на Рим. Той повежда военна кампания като оглавява армиите на основния съперник на Рим Карта ген. Той прекосява Алпите с цялата си армия която включва и бойни слонове.
3. Джордж Вашингтон
download
Той е основния двигател на американската революция. Благодарение на умелите си военни победи, Вашингтон поставя началото на най-могъщата държава в наши дни, САЩ.
2. Наполеон Бонапарт
Наполеон 
Бонапарт е единственият пълководец превзел Москва в новата история. Той поставя под ботуша си огромни части от Европа. Променя начина на водене на война до периода на следващото военно технологично развитие на военната наука.
1.Хан Тервел
хан тервел
Българският Хан Тервел оглавява справедливо класацията ни за “ Най-великите западни пълководци “ с факта, че става спасител на Европа след като разбива пълчищата на Арабския Халифат.
Ако Хан Тервел не беше спрял арабите при  Константинопол    историята на Европа щеше да бъде съвсем различна. До 19век, той е смятан за спасителя на Европа.
 https://topsbg.com/%D1%82%D0%BE%D0%BF-10-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%86%D0%B8/2/
 тагове: най- великите, западни, пълководци

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>