Съвети за лесно преодоляване на бебешкия бр.202 път

Помогнете на бебешкия пубертет да си отиде по-бързо, като смело пратите сина или дъщеря си на детска градина

Tам правилата, авторитетът и професионалният възпитателен подход на госпожата ще бъдат от полза за дисциплинирането.
Единственият начин да преминете по-безболезнено през този пубертетски етап е същият, който ще ви е необходим и за следващите – да проявявате търпение и воля. Старайте се да запазвате самообладание и да не обръщате внимание на истериите, капризите, честото „няма“, „не искам“.
Детето разбира достатъчно, затова водете разговори за поведението му
Обяснявайте какво и защо трябва да прави. Винаги, когато е разумно, уважавайте желанията му.
Когато обаче се стигне до проява на агресия, бъдете твърди. Ако детето ви ощипе или удари, незабавно реагирайте. Кажете, че това боли и наранява. Съобщете ясно, че ще има наказание, щом се случи отново. Добре премерената строгост е задължителна в такива моменти.
Ако като родители познавате добре детето сй, ще изберете най-ефикасните мерки. Някои момичета и момчета са по-буйни и се налага да се подхожда по-строго към тях. При други повече работа върши убеждаването. Бъдете последователни в правилата, които поставяте. Ако отстъпвате от тях, ще объркате сина или дъщеря си.
Едновременно с това се опитвайте да гледате на детето като на отделна личност с характер
Да общувате с него като с равен, без да пренебрегвате родителските си задължения да възпитавате и да защитавате, но и без да пречите то
да пораства.
Помислете и дали ви остава достатъчно време за него. В тази възраст то може да започне да се държи особено бунтарски и за да насочи към себе си повече внимание.
При всички положения бебешкият пубертет е репетиция за истинския в тийнейджърска възраст. Като опознавате детето си и осмисляте родителския си опит отсега, тогава може би ще ви е по-лесно.
http://po-krasivi.net/69475/saveti-za-lesno-preodolyavane-na-bebeshkiya-pubertet.html
 тагове: съвети, бебешкия

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>