ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Четвърти член от Символа на вярата. Иисус бил Син Божий и нямал никакъв грях. Всред греховния свят, един Той бил безгрешен. През живота Си правел само добрини на човеците. Между думите и делата Му имало пълно съгласие.
Водачите на еврейския народ вървели из лош път.За тях нямало нищо свято. Те били слуги на тъмнината и злото, и затова не могли да търпят  светлината на Христовото учение. Спасителят постоянно откривал нечистите им  дела и явно ги изобличавал, преди народа. Затова Го намразили, наклеветили Го като бунтовник и Го осъдили на смърт.
Иисус Христос, като Бог, имал възможност да избегне  страданията и смъртта, но Той доброволно поискал да пострада,за да спаси със смъртта Си всички люде. Това станало през времето, когато римския управител на Иудея бил Пилат.
Учението на църквата за страданието и смъртта на Спасителя е разкрито в четвърти член от Символа на вярата, който се чете тъй: 
” И биде разпитан за нас при Понтия Пилата, и страда, и биде погребан.”
Девета Божия заповед:За да осъдят Иисуса,книжниците и фарисеите довели в съда лъжливи свидетели. Техните неверни показания дали основание на Канафа да обвини Спасителя  в богохулство  и да иска смъртта Му. 
Лъжесвидетелството е тежък грях. В девета Божия заповед е казано: “Не лъжесвидетелствай против ближния си.” С тая заповед, Бог ни забранява да лъжесвидетелстваме и да клеветим когото и да било. Особено важно е свидетелството ни пред съдилището, когато сме повикани да изповядаме тържествено истината и да възстановим правдата. Голям грях е, ако излъжем и вкараме заблуда съдиите. Чрез лъжливо свидетелстване можем да погуби невинен човек, та да върши нови престъпления. Тая заповед иска от нас да бъдем честни, да държим на думите си и да говорим само истината.
предостави Мария Герасова- Спасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>