ПРАОТЦИТЕ

Докато бъдещите славянските племена- праотците на руснаци и поляци живеели в Монголия и Вътрешна Монголия, а други сродни им племена в пустинята Гоби, то част от иделцие се преселили в Европа, а друга част в Западен Кавказ край езерото Балхаш и планинския масив Белуха. После те завладели част от Такламакан и на юг достигат Сърдаря, Амударя и Инд, откъдето изтласкват праотците на киркизите. Така те стават владетели на Памир и Каракум.
През това време праотците на маджарите населяват земите на днешна Източна Монголия,а на монголите . днешната територия на Манджурия.
Траките населяват земите на днешен Тибет и в сравнение с останалите племена имали високоразвита култура, т. е. притежавали уникални познания за Космоса и законите на Вселената.
Останалите първобългарски племена се наричали господари на Небесните планини, имали своя писменост, притежавали най- точния календар и познавали колелото. И не само го познавали , но го използвали за направата на колесници. 
Част от тези племена в продължение на хилядолетия живеят изолирани от останалия свят,поради последиците от Космическата катастрофа и Потопа от 9570 г. пр. н. е. През този дълъг период от време, те под ръководството на древните траки  превръщат тези  в център на висока духовна и материална култура.
Племената са били обособени по родов и езиков принцип. Вождовете им са притежавали неограничена власт и според светогледа пирамидата на управлението му следват духовните водачи- мъдреците на племената които образуват Съвет на старейшините. Тези старейшини са пазители и разпространители на знанията. В този свят влизали астролози, астрономи, гадатели, лечители и т. н.
Вождът на племето в мирно време упражнява светската власт, а по време на война е военачалник на войската.
д.и.н Сергей Иванов
 предостави Мария Герасова- Спасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>