Хайнан превръща летище Пловдив в хъб с пътнически и карго терминали

Представители на Хайнан еърпорт груп разговаряха с областния управител Здравко Димитров и споделиха своите планове за бъдещето на пловдивското летище.
Интервю на Емил Костов със Здравко Димитров, управите на Пловдивска област.
Хайнан ъерпорт груп управлява 14 авиокомпании с над 1250 самолета, като оперира 13 летища и над 1000 вътрешни и международни линии, притежава и контролния пакет акции от летище Frankfurt-Hahn airport. Годишно компанията превозва над 100 милиона пътника до над 260 града.
Холдингът Хайнан Груп към момента разполага с активи за около 145 млрд. долара, годишните му приходи са над 90 млрд. долара, а служителите му в цял свят – над 410 000. Дейностите на компанията са в различни сфери, като основно са съсредоточени в авиацията, технологиите, туризъма, финансите, иновациите и логистиката.
Концесионерите споделиха, че имат планове за развитието на Летище Пловдив, като тяхната цел е то да се превърне в хъб с пътнически и карго терминали. Те се интересуваха и от темповете, с които върви реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград, както и състоянието на останалите транспортни коридори в областта.
Областният управител изрази желание да организира работна среща, на която ще покани представители на бизнеса от областта, които да дадат своите предложения и да очертаят очакванията си пред концесионерите на Летище Пловдив.
Инвеститорите се срещнаха днес и с изпълнителния директор на летище Пловдив Христо Щерионов, а по-късно ще разговарят с кмета на Пловдив Иван Тотев.

 

http://bnr.bg/plovdiv/post/100971080/hainan-prevrashta-letishte-plovdiv-v-hab-s-patnicheski-i-kargo-terminali

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>