Нова надежда за финансирането на Източната порта и Небет тепе

Община Пловдив  ще кандидатства с два проекта по отворената програма на МРРБ за  културна инфраструктура, която предвижда 85% грантово финансиране и 15% кредитна линия.
За целта кметът Иван Тотев уточни, че днес бе създадена работна група, която да подготви процедурата за  обектите „Източната порта“  и  „Небет тепе“. Той заяви, че в края на миналата седмица  идейният проект за Източната порта е бил внесен за съгласуване в НИНКН.
Археологическите разкопки стартираха още през есента, а паралелно бе възложено и изработването на идейния проект. За Небет тепе ще се работи на база на съществуващия вече проект на арх. Румяна Пройкова, строителните разрешения за който обаче трябва да бъдат актуализирани.
По думите на Тотев процедурата по ЗОП ще даде възможност и за допълнително финансиране, тъй като към проекта ще бъдат включени и нови елементи.
И по двата проекта Общината е изключително напреднала, подчерта Тотев, като изрази надежда, че Общината ще успее да се вмести в размера на  държавното финансиране по програмата, което е общо 9 млн. лева.
Ако не успеем, ще съфинансираме, тъй като това са двата най- големи проекта, които Общината предстои да реализира през следващите години, заедно с голямата Базилика и Форума и които са изключително забавени, коментира още кметът Иван Тотев.
http://bnr.bg/plovdiv/post/100970497/nova-nadejda-za-finansiraneto-na-iztochnata-porta-i-nebet-tepe

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>