10 трика как да превърнем бр.208

  малката баня в просторно помещение

 
Един от големите жилищни проблеми на повечето средностатистически домакинства е размерът на банята. Как в толкова малко помещение да съберем всички необходими неща и в същото време тя да не изглежда ужасно грозна и претрупана? Все пак там прекарваме съществена част от всекидневието си, искаме да ни е приятно, нали?
Малката баня обаче не винаги означава липса на уют и теснотия. Правилно избраните мебели, доброто им разпределение, както и още няколко лесни трика ще ви помогнат да превърнете помещението не само в по-просторно, но и в по-красиво.
1. Светли цветове
Мебелите в по-светли тонове карат всяка стая да изглежда просторна, това важи с пълна сила и за банята.
2. Рафт над вратата
Рафт над вратата е чудесен начин да оползотворите малкото пространство, без банята да изглежда претрупана. Ако не сте с две леви ръце (като мен), може да си го направите и сами.
3. Органайзер на стената
Няколко красиви декоративни буркана, закачени на стената ще поберат всичките необходими дреболии, които иначе разпилявате навсякъде из банята. В същото време е красиво и определено пести място.
4. Стелажи над тоалетната
Друга възможност за оптимизиране на пространството в банята са стелажите над тоалетната чиния: не заемат място, а върху тях може да подредите всички необходими кърпи, козметика, принадлежности, без които една баня не може.
5. Прозрачна преграда на душа
Прозрачните плоскости на душ кабината, в комбинация със светлите тонове ще създадат оптическа илюзия за простор в помещението.
6. Голямо огледало
Огледалата са чудесен начин за визуално уголемяване не само на стаите в къщата ни, но и в банята. Колкото по-големи – толкова по-добре. Формата и дизайнът оставяме изцяло на вашия вкус и лично предпочитание.
7. Етажерки зад огледалото
Банята ви е достатъчно малка, за да я претрупвате с още шкафчета. Но пък нали трябва да държите някъде необходимите вещи. Добро решение на този проблем е шкафът за баня с огледало – хем си имате огледало, хем ще намерите място за всичко.
8. Ъглова мивка
Когато всеки сантиметър в малката ни баня е разчетен, си струва да се замислим как да спестим място по най-удачния начин. Ъгловият умивалник определено ще свърши добра работа.
9. Правилно съхраняване на вещите
Дори и малкото пространство в шкафа под мивката трябва да се използва рационално. С правилната организация там ще съберете много повече неща от обикновено и ще освободите пространство в банята.
10. Планиране
Ако сте в процес на основен ремонт на банята, помислете как най-добре да оползотворите пространството. Определете приоритетите си – например изберете душа, пред ваната. Помислете за правилното разположение на санитарията в помещението.
https://www.10te.bg/zhivotat/10-trika-kak-da-prevarnem-malkata-banya-v-prostorno-pomeshtenie/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>