АРТ 10 картини, нарисувани от Адолф Хитлер, които ще ви удивят бр.208

 
За мнозина вероятно ще прозвучи изненадващо, но преди да стане нацистки лидер, основен виновник за най-трагичния момент в човешката история – Втората световна война, човекът който носи вина за едни от най-зверските престъпления в историята на човечеството – Адолф Хитлер е бил художник-любител с амбиции в сферата на изкуството.
Хитлер е кандидатствал във Виенската художествена академия две последователни години- през 1907-а и 1908-а, но бил отхвърлен – и двата пъти с аргумент, че няма достатъчно талант.
Дали тежкият шамар, който е получил тогава, или съдбата му е била предопределена – историята мълчи, но е факт, че от влюбен в изкуството невзрачен младеж, Хитлер се превръща в кошмар не само за цяла Европа, но и за целия свят.
Бъдещият лидер имал навика да рисува сгради и пейзажи, които по ирония на съдбата по-късно ще бъдат унищожени при военните действия, водени под неговото ръководство.
След войната картините на Хитлер били иззети от американските военни, а много от творбите му били разпродадени за десетки хиляди долари. Друга част от творенията му обаче остава в неизвестност и до днес. В наши дни са известни около 50 творения на диктатора. Ето 10 от най-известните картини.

https://www.10te.bg/art/10-kartini-narisuvani-ot-adolf-hitler-koito-shte-vi-udivyat/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>