Търсят доброволци за филми за Пловдив

7 късометражни филма, посветени на Пловдив ще бъдат заснети от изявени български режисьори от юни до декември

Търсят се доброволци за създаването на филми, посветени на Пловдив

Търсят се доброволци за създаването на филми, посветени на Пловдив
Доброволци, които да се включат в създаването на 7 късометражни филма, посветени на Пловдив, търсят в града под тепетата фондация „Пловдив 2019“ и КИНОПЛОВДИВ, проект на ЕСК.

Филмите ще бъдат заснети от изявени български режисьори от юни до декември и са част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019. Филмите са вдъхновени и посветени Пловдив, а ролите, в които могат да се включват непрофесионалисти, любители, ученици и студенти с интерес към киноизкуството, навършили 18 годишна възраст, са разнообразни. Търсят се доброволни асистенти на режисьора, оператора, сценографа, организатори на терен и други. Всеки избран става пълноценна част от снимачния екип на даден филм и участва в организирането и заснемането на конкретно кинопроизведение, в чийто екип попада.

Режисьорските екипи, които ще създадат филм за Пловдив са Петър Вълчанов и Кристина Грозева,  Николай Тодоров, Павел Веснаков, Ралица Петрова, Димитър Кутманов, Любомир Младенов, Христо Симеонов, а снимките започват в Пловдив през месец юни.

Създадените късометражни филми ще бъдат обединени в един пълнометражен омнибус филм, посветен на града, чиято премиера се очаква в началото на 2019 г.

https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/tyrsiat-dobrovolci-za-filmi-za-plovdiv-2097055
 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>