Изгубени легендарни градове, които са били открити бр.210

Сигирия – един от изгубените легендарни градове

Ето кои са някои от изгубените легендарни градове, които са били открити в наше време и продължават да се изследват техните руини
В наше време има открит град, за който се счита, че е столицата на Атлантида, но вероятно няма да намерим никога истинския й град от древните митове или Златния град – Ел Дорадо, но ние можем да продължим да ги търсим, нали? Може би според общо приетото, всички тези места са само легенди и митове, измислени от въображението на някой човек, който сънува и пише роман. Някои от тези “ изгубени легендарни градове “ са открити! От това можем да стигнем до извода, че ако те са истински наистина, това би означавало, че имат поне някаква истина във всички останали легенди.
Те са били просто плод на човешкото въображение, мисли за неща, които чудесата на света могат да крият. Наистина има истински места, които могат да направят приключенията при търсенето им в далечна земя да бъдат по-вълнуващи. Добре е, че за някои находки, които съвременните учени са открили, наистина ни подбуждат да се запитаме дали те са на истинските им местоположения.
Нека да видим някои от изгубените легендарни градове, които действително са открити!
Хелийк
Дали ли той е легендарната Атлантида? Атлантида не е единственият потънал град в гръцките митове, така, че може и да се причисли към нея. Град Хелийк е потънал за една нощ и според древните гръцки митове той е бил разрушен от разгневяването на Посейдон – измисленият бог на морето. Град Хелийк е погубен през 373 г. пр. Хр. и в продължение на стотици години остава само приказка, легенда … докато не е открит в края на 80-те години. Археолозите считат, че бедствието, което го е унищожило, е било огромно земетресение. Според легендата Посейдон причинил гибелта на града като превърнал самата земя във вода.
Шанду
Хелийк и Шанду – изгубени легендарни градове

Хелийк и Шанду – изгубени легендарни градове

Шанду – Xanadu (или Shangdu) е дворец за удоволствие на Кубла хан в Китай, където той прекарвал горещите летни дни. По време на пътешествията си Марко Поло го посетил през 1275 г., за него е казал, че е много хубав мраморен дворец, с позлатени стаи, които били боядисани с фигури на хора, зверове и птици … От този стар блясък днес за съжаление не е останала голяма част. Той е бил приятно и привлекателно място на Земята, преди войната през 1369 година, когато армията на Минг да го унищожи.
Винланд
Винланд - един от изгубените легендарни градове, които са били открити

Винланд – един от изгубените легендарни градове, които са били открити

Харесва ли ви Винланд (Vinland)? Той също е един от изгубените легендаерни градове. Някога е живял Адам от Бремен, немски свещеник, който бил казал на датския крал Свен Естридсон, за викингите, че били преплували Атлантическия океан и намерили земя, където всичко се е развивало безгранично. Тя била наречена Винланд, поради факта, че лозята растат там много добре. в продължение на стотици години Винланд е бил само викингски мит. Сред учените има съгласие, че викингите са достигнали бреговете на Северна Америка 5 века преди Колумб. Тогава през 60-те години на 20-ти век, в Канада в L’Anse aux Meadows в Нюфаундленд, археолозите са открили останките на селище на викингите от 11 век. Това е бил легендарният Винланд, от легендите на викингите, за които е имало всякакви истории.
Белият град
Градът на Бога на маймуните или Белият град

Градът на Бога на маймуните или Белият град

Ернан Кортес бил толкова алчен, че когато чул слухове за криещ се в джунглите на Хондурас златен град, той се е амбицирал да го търси, но не успял да го открие. Нарича се Градът на Бога на маймуните или Белият град. За щастие конкистадорът Кортес никога не е попаднал на него, и така се е говорило за легендата, докато един ден група археолози последвали уликите, които говорил един от лудите местни жители, и вярвали или не в съществуването му, всъщност са търсили и открили града, където лудият им каза, че се намира. За тяхно разочарование нямало злато, но те разкрили в средата на дъждовна гора една пирамида, построена от неизвестна изгубена цивилизация, съществувала до преди 1000 години. Така че все пак това е нещо, макар и без очакването за злато.
Сигирия
Сигирия – един от изгубените легендарни градове

Сигирия – един от изгубените легендарни градове

Сигирия – Sigiriya или Sinhagiri, е  древна скална крепост от 5-ти век в Шри Ланка. Според древните летописи Кулавамса на Шри Ланка това място е избрано от крал Касяпа (477 – 495 г.), където да построи новата си столица. Той просто го поставил на върха на скала висока 200 метра. Той е един от най-невероятните замъци в света според легендите. Днес ЮНЕСКО е обявил Сигирия за Осмото чудо на света, но от известно време то не е нещо друго освен едни забравени руини на сваления тиранин.
 https://www.chudesa.net/%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>