Неолит (неолит) бр.217

Неолит: Idol vom Köglberg край Св. Улрих ам Ваасен, Щирия, © Christian Brandstätter Verlag, Виена.
Неолитни: Idol vom Köglberg край Св. Улрих ам Ваасен, Щирия 
© Christian Brandstätter Verlag, Виена.
В мезолитския период след праисторията(. 6000 / 5000-2300 / 2200 преди новата ера.): В началото на новокаменната епоха се характеризира с прехода от присвояване на съществуване осигуряването на нестабилни ловци-събирачи за производство на икономиката под формата на земеделски производители и животновъди. Отглеждането на растения доведе до изоставяне на номадския живот и седация. Тази дълбока промяна в ранните дни на човечеството, със своите разнообразни последици за начина на живот, се нарича неолита (неолита) революция. В Близкия изток този дългогодишен процес на развитие вече се е състоял на 9-и, в Централна Европа едва през 6-то хилядолетие пр. Хр. Имаше смесено селско стопанство с отглеждане на иглолистни, еммер, пшеница, ечемик, просо, грах, леща, лен и мак и добитък. Овцете и козите първоначално са овладени, а по-късно прасета и говедата. Постепенно производството на съдове от печена глина, което значително подобри възможностите за складиране и подготовка на храна. В допълнение към разнообразието от малки инструменти от кремък са необходими за почистване и полски култури съответстващи на нови инструменти, изработени от скали, за разлика отПалеолит е шлифован и понякога пробит. Къщите имали стени, изработени от ракита с глинена мазилка и покриви от слама или тръстика. Те служат като жизнено и икономическо пространство за голямо семейство. Селищата се състоят от отделни ферми, фермерски групи или по-малки села. Благодарение на украсата на кораба и оформя класирането се извършва в началото на новокаменната епоха (6000 / 5000-4800 / 4700 с. Хр.) С LBK култура , средно Jungsteinzeit (4800 / 4700-4000 / 3900 с. Хр.) С цветни глинени съдове култура или Ленгел Култураи късен неолит (4000 / 3900-2300 / 2200 г. пр. Хр.) С Mondseekultur , Баденската култура, кулинарна култура и култура на бейзбол . От късния неолит първи доказателства за металообработка и метални предмети ( възраст на медта ).
Важни находища на неолита са: Baden , Falkenstein , Kamegg, Laa ан дер Thaya , Ossarn , Poysdorf , Schletz, Stollhof (всички Долна Австрия); Attersee , Mondsee (и двете Горна Австрия); Keutschacher See (Каринтия) и Виена.
https://austria-forum.org/af/AEIOU/Jungsteinzeit

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>