ИЗПОЛЗВАЙТЕ 9 ПРАКТИЧНИ СЪВЕТА БР.217

 

ПРИ ПРИГОТВЯНЕ НА ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА

Използвайте 9 практични съвета при приготвяне на здравословна храна - изображение

Тези практични съвети ще ви помогнат да се сбогувате със стреса, причинен вследствие на някои от дейностите, които невинаги са лесни за изпълнение. Готови ли сте да ги приложите?
Замразено масло
За да удължите годността на маслото и да улесните неговата употреба, вие може да го замразите във фризера. В случай че искате да го използвате за приготвяне на любима домашна рецепта, просто го извадете от там, настържете нужното количество от него с помощта на ренде и отново го приберете.
Белене на киви с лъжица
Отрежете кивито от двете страни, след което вземете една лъжица и я плъзнете между пулпата и кората. Завъртете плода, без да местите лъжицата и готово. Вече имате прецизно обелено киви.
Пържене на картофи
Обелете и нарежете картофите, след което ги изсипете в съд със студена вода. Така част от нишестето, съдържащо се в тях, ще се освободи, което от своя страна ще улесни тяхното пържене.
Предотвратете окисляването на ябълките и крушите
Напълнете една купа с вода и към нея добавете прясно изцеден сок от един лимон. Изсипете нарязаните плодове в купата и ги запазете от окисляване за възможно по-дълго време.
Белене на домати
Направете Х-образен разрез на домата, потопете го в гореща вода, след което и в студена. Резките промени в температурата улесняват беленето на натуралния продукт.
Рязане на лук
Лукът ви кара да плачете? Лесно може да предотвратите този проблем с помощта на замразяване. Обелете лука, оставете го в хладилника за известно време, след което го нарежете.
Загорен ориз
Няма нищо по-пагубно от това да загорите ориза, преди хранене. За да спасите обяда или вечерята си, просто обелете лука, нарежете го и го оставете за 15 минути в съда с приготвената храна.
Белене на яйца
Изсипете 1 чаена лъжица сода във водата за варене на яйца. По този начин ще може да улесните тяхното белене.
Настъргване на сирене
Ако искате да настържете сиренето, без да го трошите, намажете рендето с малко зехтин или олио, след което преминете към осъществяване на процедурат
Още за Използвайте 9 практични съвета при приготвяне на здравословна храна | Здравни съвети Framar.bg от Framar.bg: https://saveti.framar.bg/9-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>