ЛАЙФСТАЙЛ – НАЧИН НА ЖИВОТ БР.218

Лайфстайл означава начинът, по който живее човек или група хора: правилното хранене и физическите упражнения са от съществено значение за здравословното състояние на живота.
https://www.facebook.com/365933603952972/photos/365935663952766/
Начинът на живот това са интересите, мисленето, поведението и поведенческата ориентация на индивида и групата.
Начинът на живот обикновено отразява отношението на индивида, начина на живот, ценностите или световния мироглед. Ето защо, той е средство за създаване на самочувствие за себе си и създаване на културни символи, които резонират с личната идентичност. Не всички аспекти на начина на живот са доброволни. Заобикалящите социални и технически системи могат да ограничат избора на начин на живот, достъпен за индивида, и символите, които тя/той може да проектира на другите и на себе си.
Начинът на живот може да включва мнения за политика, религия, здраве, интимност, и повече. Всички тези аспекти играят роля в оформянето на нечий начин на живот. В пресата и телевизионната индустрия “начин на живот ” се използва за описване на категория публикации или програми.
Здравият или нездравословен начин на живот най-вероятно се предава на поколенията. Когато едно 0-3-годишно дете има майка, която има здравословен начин на живот, това дете е с 27% по-вероятно да стане здравословно и да приеме същия начин на живот.
Например, родителите с висок доход са по-склонни да ядат органична храна, да имат време да тренират и да предоставят най-доброто на децата си. От друга страна, родителите с ниски доходи са по-склонни да участват в нездравословни дейности като тютюнопушенето, за да им помогнат да освободят стреса и депресията, свързани с бедността.
Родителите са първият учител за всяко дете. Всичко, което родителите правят, се предава на децата им. 
Възрастните могат да бъдат привлечени заедно от взаимен интерес, което води до определен начин на живот. 
Какъв е вашият лайфстайл? Вашият настоящ начин на живот разболява ли ви?
Ежедневните ви избори на начин на живот предполагат заболявания в по-късен етап от вашия живот, или дори по-лошо влияят на живота ви в момента
Здравословният начин на живот не е само диета и упражнения. Но какво е здравословен начин на живот? 
Днес ние се убеждаваме че е важно да се води балансиран живот: че ако човек не пуши, има здравословно тегло, яде балансирана здравословна диета, мисли положително, чувства се спокойно, прави упражнения редовно, има добри взаимоотношения, води здравословен начин на живот. 
Така че, начинът на живот е: “обобщаване на решения от лица, които засягат тяхното здраве, и над които те повече или по-малко имат контрол”.
https://www.facebook.com/365933603952972/photos/365935663952766/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>