Два икономически гиганта от Пловдив

 облекчават трафика със съвместен екопроект  

ПИМК и КЦМ изкарват стотици камиони от пътищата с пускането на нов жп курс
 20:00, 18.12.2018 коментара 1 коментара Прегледа 8108 прегледа 
 
Два икономически гиганта от Пловдив облекчават трафика със съвместен екопроект ВИДЕО
Две от най-големите компании в Пловдив и областта  – ПИМК и КЦМ обединяват усилия за по-икономично, екологично и бързо предвижване на стоки между България и Турция. Новият проект на двата икономически гиганта, ще даде и реално отражение върху трафика в Пловдив, областта и цяла България.
Двете компании стартират курсове с влак директно от КЦМ към Черкезкьой, чиито товари ще се разпределя към турските градове Чорлу и предградието на Истанбул Тузла. Всяка седмица влаковете на PIMК Rail ще бъдат натоварени с ремаркета, за които са нужни между 60 и 70 камиона, за да бъдат извозени. Освен усилията на двете компании, проектът е бил подпомогнат и от Митници Пловдив. Те ще отпуснат служители, които да пломбират товарите в самото металургично предприятие.
Това на практика ще изкара близо 70 камиона всяка седмица, не само от пътя към Турция, но ще облекчи и трафика в Пловдив и Околовръстното шосе. В момента курсовете на камионите са първо до КЦМ, оттам до Митница Пловдив и след пломбиране, са тръгвали към турската граница.  С новия екопроект всичко това ще бъде съкратено.  Това означава, че на месец ще се изкарат 240 камиона от пътищата, а на година броят им ще  близо 3000!  
Припомняме, че курсовете на PIMК Rail между Пловдив и Черкезкьой  предизвикаха истински фурор. Всяка седмица се изпълняват редица курсове, с които се намали броят на камионите по пътищата.
Влакът на „ПИМК Рейл” предизвика фурор в Турция! Тръгва трета композиция от Пловдив  Над 200 тира с 8400 тона товар излизат от пътищата само за седмица.От гиганта в превозите стартираха и друг екопроект, с който се цели да се намалят вредните емисии в атмосферата. Отскоро по пътищата се движат 50 камиона, които са изцяло на природен газ.

.

Пловдивска компания инвестира 10 млн. лева в камиони, които не замърсяват въздуха   пусна по пътищата Iveco NP400 на природен газ, които изпускат с 99% по-малко ФПЧ от дизеловите

https://trafficnews.bg/temite-na-traffic-news/dva-ikonomicheski-giganta-plovdiv-oblekchavat-trafika-sas-125569/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>