Няма шега! бр.219

  Швейцарците направиха розово сирене

розово сирене
След розовия шоколад, Швейцария вади на пазара и розово сирене. Зад новаторската идея стои собственик на мандра от региона Тогенбург. Интересното е, че пъстрия млечен продукт е направен по поръчка на китайски вносител.
Бизнесменът от Хонг Конг настоял за автентично швейцарско сирене, което обаче искал да бъде розово. Продуктът е направен изцяло за да отговаря на азиатските вкусове, споделя собственика на мандрата Юрг Стаделман.
„Най-голямото предизвикателство беше да намерим естествен оцветител, който да не влияе върху зреенето на сиренето“, разказва още швейцарския производител.
Първоначално опитали с ягоди и червено цвекло, но се оказвало, че те променят вкуса на млечния продукт. В крайна сметка в мандрата постигнали желания ефект, но сега пазят в тайна как. Защото обмислят да пуснат в продажба и на европейския пазар розовото сирене, но не искат друг да им открадне тяхното ноу хау.
„Засега нямаме намерение да експериментираме с други цветове. Доволни сме, че успяхме с розовото и, че в крайна сметка продукта успя да отговори на нашите стандарти“, разказва още Стаделман.
По думите му към цветното сирене вече имало голям интерес – с него се свързали няколко известни швейцарски ресторанта, които поискали да ги снабдява с розовия деликатес. Очакванията са той да стане абсолютен хит защото съчетава традиционния вкус на швейцарското сирене и изглежда не по-малко привлекателно.
https://www.flashnews.bg/nyama-shega-shvejtsartsite-napraviha-rozovo-sirene/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>