Посочиха Пловдив за пример

  за инвестиционен климат и успешни проекти

Искра Койчева
Пловдив
Пловдив / Дарик архив
 
„Пловдив е пример по отношение на бизнес и инвестиционен климат и за успешни проекти“ – това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който участва в града под тепетата в платформата за граждански диалози „Европа в нашия дом“. Пред присъстващите в препълнената зала той каза още, че от утре се възобновява строителството на пътя Пловдив – Асеновград, като се очаква изпълнението на обекта да приключи до около месец и половина.

Подчертана бе и добрата работа във ВиК сектора в региона и като пример бе посочен проектът за Южен обходен колектор. Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че този проект е ключов за бъдещото развитие на града в южна посока и за населените места от Родопската яка.

По време на срещата, в която участваха кметове на общини и населени места от Пловдивска област и около 400 граждани и представители на организации и институции, стана ясно, че общата стойност на ремонтите в региона от 2017-та година към момента надхвърля 94 милиона лева. 

В дискусията стана ясно, че след видимите резултати от Националната програма за саниране на жилищни сгради, се засилва интересът от страна на гражданите към нея и въпросът за продължаването й е много актуален. Николай Нанков обясни, че програмата има бъдеще, но не в същите параметри. Предстоят да бъдат обсъдени варианти, които да бъдат представени за обсъждане.

https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/posochiha-plovdiv-za-primer-za-investicionen-klimat-i-uspeshni-proekti-2156297?fbclid=IwAR1BQO96YWZcr7dQXLoOGoTetfCYO78-xECr1lQhU5UJwnhNCkYhwSmwr-k

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>