Заместник -кмет се качи на колело, даде началото на велосезона в Пловдив

Десетки граждани се включиха в тазгодишното 5-то издание на традиционното велошествие, с което се даде старт на велосезона в Пловдив.
Началото беше дадено точно в 11.00 часа, а колоната поведе заместник-кметът Георги Титюков,  общински съветници.
Всеки участник получи фланелка и номер, с който можеше да се състезава в томбола с награди, най-голямата от които бе велосипед.
В инициативата и този път се включиха много пловдивчани и семейства с малки деца. Най-възрастният участник беше на 88 години, а най-малкият на 18 месеца.
След старта от пл. „Съединение“ велосипедистите минаха през булевард „Марица“ – юг до Гребната база, където направиха една пълна обиколка и се събраха до Кулата. Там бе подготвена празнична програма с песни и танци.
Пловдив е с най-голямата модерна велоалейна мрежа в страната – повече от 60 километра, а велосипедният транспорт намира все повече привърженици, които предпочитат този екологичен и бърз начин на придвижване.
https://dcnews.bg/zamestnik-kmet-se-kachi-na-kolelo-dade-nachaloto-na-velosezona-v-plovdiv/?fbclid=IwAR1Nt9IoxCzesH2jsreLyi9Y3zmMJfP4pg6LmcAXz8MU_R13FRH0YgcbZCU#.XLsW8v38Ejg.facebook

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>