Джон Ленън вдъхновява талантите на Музикалното училище в Пловдив

Репортаж на Стоян Терзиев
В Пловдив бе открит барелеф на легендарния бийтълс Джон Ленън.
„Решението барелефът на Джон Ленън да бъде в Пловдив, Европейската столица на културата, е много знаково за нас. Нашият град винаги е бил свързан със свободния дух. Мястото на Ленън е в Пловдив и то в Музикалното училище – където учениците могат да оценят неговата творческа страна и могат да пресъздадат неговия дух в своето творчество“ – това заяви кметът Иван Тотев при откриването на мемориалния барелеф на знаменития бийтълс до входа на Музикалното училище в града.
Барелефът е изработен от британската скулпторка Лаура Лиън и е дарен по повод домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през тази година.
Под релефното изображение на Ленън има надпис „Imagine“. Едноименната легендарна песен бе изпълнена от ученически рок състав на училището пред развълнуваната публика от ученици и учители.
http://bnr.bg/plovdiv/post/101110726/djon-lenan-shte-vdahnovava-talantite-na-muzikalnoto-uchilishte-v-plovdiv?fbclid=IwAR07BmfTvT_dKVvB6uhtYXIiaBSkRvofdHCjZHd_S_RgmWiQE4-PMuBziGg

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>