СРЕДСТВАТА ЗА КОЛЕЖА СА ОСИГУРЕНИ! ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА СТАДИОНА НА БОТЕВ

Средствата за стадион „Христо Ботев” са осигурени, преговорите с Фонда на фондовете са на финалната права, това заяви кметът Иван Тотев. Той обясни, че не иска да влиза в детайли, тъй като това трябва да го направи ръководството на клуба. Все пак той е оптимист, че скоро ще започне и същинската работа по изграждането на Колежа.  Освен заемни средства от Фонда на фондовете, останалата част от бюджета за изграждането на съоръжението ще дойдат от собственика Георги Самуилов.
„Няма проблем с концесията. Сядаме с  юристите и търсим законов начин за удължаването й, тъй като към днешна дата няма как да се спазят тези срокове”, каза градоначалникът.
Той каза още, че на 16 май ще се гледа отдаването на концесия на Лаута и терена в Тракия, който се предвижда за спортна база на Локомотив Пловдив.  Там всички процедури са спазени и одобрени.  Очаква се концесията на стадион „Тодор Диев” да се приеме през юли.
Тотев не отмина и темата за стадион „Пловдив”. Той каза, че е учуден от изявленията на спортния министър Красен Кралев, тъй като никой от Пловдив не е давал индикации, че стадионът няма да се ползва. Другата седмица се очаква футболната общественост и градските власти да седнат на една маса, за да разсеят съмненията относно казуса с градския стадион. По думите на кмета т.нар. национални стадиони вече са отживелица, в Европа националните гарнитури обикалят различните градове, за да домакинстват на представителните си срещи.  
https://plovdivtime.bg/gradat/sredstvata-kolezha-se-osigureni-zapochva-izgrazhdaneto-5770/?fbclid=IwAR1QqWAs3Csichy8j1cG70YTtiy5loGBsc8KTKlnQ4LYTfJX0Y8jM6V-xm8

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>