Пловдивчанин е автор на пощенска марка за посещението на папа Франциск

Автор: 
4
Пощенска марка бе валидирана тази седмица по случай апостолическото посещение на папа Франциск в България през май. Тя е с номинал от 2 лева и ще се разпространява в системата на “Български пощи”.
Автор е Петър Чучулигов, преподавател по плакат в Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” в Пловдив. 
Този петък в София, официално бе пуснато в употреба изданието на тема „Посещение на папа Франциск в България“ – пощенска марка и специален пощенски печат. 
На церемонията по валидирането присъстваха изпълнителният директор на „Български пощи” Деян Дънешки, председателят на Епископската конференция на Католическата църква в България монсеньор Христо Пройков, зам.-кметът на София Тодор Чобанов и авторът на марката – пловдивският художник Петър Чучулигов.
http://bnr.bg/plovdiv/post/101114623/plovdivchanin-e-avtor-na-poshtenska-marka-za-poseshtenieto-na-papa-francisk?fbclid=IwAR1S48gHZu4Kvr1ymTmyOWmpTgNR8S3EUK27Cy3WBbzmuVMagowv-PDsAog

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>