6 навика, които да промените за по-добър метаболизъм бр.232

Лидия Делирадева
6 навика, които да промените за по-добър метаболизъм

Снимка: Pexels

 
 
 
Със сигурност сте чували, че е добре да пиете повече течности и да се движите повече, за да ускорите метаболизма си. Но все още има цял списък от фактори, които му влияят и върху които трябва да се замислите.
1. Ядете недостатъчно млечни продукти
 
За растежа на мускулите и загубата на тегло е важно да консумирате повече мляко, особено кисели млечни продукти: извара, кисело мляко, кефир и др.
2. Спите в прекалено топла стая
Проучванията показват, че ако зададете температурата в спалнята да бъде не по-висока от 18 – 19 градуса, така наречената кафява мазнина, която се използва за затопляне на тялото, ще се изгаря по-активно.
3. Напълно елиминирате въглехидратите
По принцип диетите с ниско съдържание на въглехидрати са по-полезни от диетите с минимум мазнини, но не бива да ги премахвате напълно, особено ако спортувате. Мускулите изискват гликоген, който се произвежда от въглехидратите, в противен случай просто няма да имате енергия.
4. Неправилен избор на малки закуски
Няма нужда да ядете нискокалорични оризови бисквити, предпочитайте ядки. Мастните киселини в тях помагат за изгарянето на мазнините по-бързо, което означава и за повече калории през деня.
5. Неправилни тренировки
Интензивните интервални тренировки в течение на 20 минути са по-полезни от обичайната тренировка, дълга 40 минути.
6. Не се разхождате сутрин
Упражненията или ходенето през деня е важно за правилния метаболизъм. В допълнение – сутрешните активности помагат да се поддържа циркадният ритъм и да се спи по-добре.
https://momichetata.com/momicheshki-taini/6-navika-koito-da-promenite-za-po-dobr-metabolizm

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>