Откриха нови гигантски изображения на платото Наска

“>Откриха нови гигантски изображения на платото Наска
Някои от тях са много странни.Учени от университета в Ямагата, Япония, различиха на знаменитото перуанско плато Наска още над сто и четиридесет неизвестни досега на науката геоглифи. 
Общо специалистите са преброили 143 гигантски рисунки върху почвената повърхност. Сред колосалните очертания, различими единствено от голяма височина, се различават изображения както на познати на човечеството животни, така и на редица странни фантастични същества. 

Откриването на новите геоглифи е станало възможно чрез съчетаването на няколко изследователски метода, в частност триизмерен анализ на почвата за нуждите на селското стопанство, и разчитането им с помощта на изкуствен интелект. Специални дронове са позволили на учените да направят въздушни снимки с висока резолюция.

На тях може да се видят „портрети” на змиеподобни твари с две глави, както и на рогати същества и такива с квадратни глави. 

Според специалистите, геоглифите са създадени в периода между I век пр. Хр. и IV век.

Как са създадени тези огромни рисунки и какво е тяхното предназначение засега остава неясно. 

Една от хипотезите е, че това са символични изображения на небесни съзвездия. 

http://www.desant.net/show-news/51569

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>