Иновативна университетска сграда в Сингапур, която няма ъгли бр.232

 Архитектура, чиято задача била да насърчи сътрудничеството и сплотеността между студентите

РЕДАКТОР: IMPRESSIO     2715 ПРОЧИТА      6 КОМЕНТАРА

Снимка: heatherwick.com
Ръководството на Сингапурския технологичен университет Нанянг са открили ефективен начин да привлекат студентите си в кампуса – поръчали великолепен, наскоро завършен “Център за обучение”, проектиран от Heatherwick Studio. Отвън сградата прилича на група от гигантски телескопи. Вътре коридорите са като лабиринти, изградени от пътеки и балкони, пълни със зеленина.
Снимка: heatherwick.com
Дизайнът на сградата се фокусира върху кръговата форма, като архитектите са успели да създадат вътрешни пространства без ъгли. В 56 учебни зали студентите организират дискусии на кръгли маси и общуват в диалог с преподавателите си.
Интериорът се изпълнен с вградени градини, които създават усещането за пространство, въздух и уют.
Снимка: heatherwick.com
“Потърсихме този нов контекст на средата, с цел университетът да стане привлекателно място за студентите и в същото време да насърчава общуването и сплотеността им. Това бе желанието на управата на университета – новата архитектурна среда да насърчи сътрудничеството между студенти, преподаватели и други научни работници”, казват от Heatherwick Studio.
Снимка: heatherwick.com
Снимка: heatherwick.com
Снимка: heatherwick.com
Снимка: heatherwick.com
Снимка: heatherwick.com
Източник:heatherwick.com

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>