ВАПЦАРОВСКА МЕЖДУНАРОДНА ПРЕМИЯ

Съюз “Духовно възраждане- България” подкрепя и се присъединява към предложението.

ВАПЦАРОВСКА МЕЖДУНАРОДНА ПРЕМИЯ
„МОРЕТО И МАШИНИТЕ“
Илия Петров Пеев Висше военноморско училище “Никола Йонков Вапцаров“

ПОТЕНЦИАЛЪТ на Вапцаровската международна премия „Морето и машините“ е именно в симбиозата между изкуството и науката!110-годишнината от рождението на Никола Йонков Вапцаров – Моряка през 2019 година е прекрасен повод за първото удостояване на лауреатите на Президентската награда Вапцаровска международна премия „Морето и машините“ – изявени личности, учебни заведения и институции в Република България и чужбина, с доказан принос в развитието на науките за морето, образованието и възпитанието на морски кадри, постижения в областта на безопасността на корабоплаването.

Никола Вапцаров има свой огромен и недооценен още принос за превръщането на България в държава на духа! Наш дълг е да направим световно достояние приносът на Никола Йонков Вапцаров Моряка за одухотворяването на машините и симбиозата между Човека и Машината!
Мария Герасова- председател на Съюз “Духовно възраждане- България”

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>