Тайните на шотландския остров Айнхалоу и създанията Финфолк бр.233

Тайните на шотландския остров Айнхалоу и създанията Финфолк.
Разположен сред скалистите острови Оркни (Orkney Islands), край северното крайбрежие на Шотландия, малкият остров Айнхалоу е бил известен на древните скандинавци. Наричали го „Светия остров“ (Eyin Helga). (HiddenTruth.site)
На пръв поглед островът е незабележим. Това е просто равна земя, едва издигната над водата, покриваща само 75 хектара. От средата на 19-ти век, островът е необитаем и сега е убежище за птици. Атракцията на острова са само останките на църква, построена през 12 век.
Въпреки това, от древни времена, тази малка част от земята е била известна като магическо място, изпълнено с необичайни същества и магьосничество. Древните скандинавци не го наричали просто „свято място“. По тяхно мнение, тук има зли духове, които могат да атакуват всеки, който живее на острова.
Като доказателство за това са цитирани многобройни случаи на пълни изчезвания.
Повечето легенди разказват за живеещи тук морски създания, които в местния фолклор се наричат Финфолк (​​Finfolk). Те са разумна подводна хуманоидна раса, подобна на русалките. В същото време, Финфолк са много ядосани на хората. В легендите се твърди, че именно те отвличат хора, за да ги принудят да работят за тях, като роби, в подводните им дворци.
Финфолк може да се превърне в други морски животни, като големи риби или тюлени, а също така да изглежда като самотен рибар или просто голяма купчина водорасли в близост до брега. Те правят всичко това, само за да привличат хора по-близо до тях.
Веднага, след като жертвата е достатъчно близо, Финфолк придобива истинската си същност, втурва се към човека и го завлича под водата.
Характерът на агресията на Финфолк към хората понякога се обяснява с факта, че на остров Айнхалоу има скрито убежище на тези същества, и че те идват редовно през лятото, за да отдадат почит на своите божества. Те го правят в невидима форма, недостъпна за човешкото око. Хората от Финфолк се считат за нарушители и нашественици.
Според една легенда, веднъж Финфолк видели жената на един фермер и я отвлекли, за да я заведат на остров Айнхалоу. Въпреки това, земеделският производител не се предал. Заедно със синовете си, се въоръжили се със специални амулети и тръгнали за острова. Когато отишли там, прочели специално заклинание, което нарушило магията на Финфолк. След това Финфолк избягали от острова, оставяйки жената на фермера.
Предполага се, че това е било през 12 век. След този инцидент, първите хора дошли на Айнхалоу, построили църква и къщите си. Обаче Финфолк все още живеели наблизо и хората редовно се натъквали на тях, и чували странни шепотни гласове.
Историте знаят много малко за това как хората са живели тук през вековете. От източниците, те имат само един странен текст от ръкопис от 1529 г., който казва, че е имало забрана за излизане и прибиране на реколтата след залез слънце. Било казано, че е невъзможно да се прибира пшеницата в тъмното. В противен случай ще се случи нещо много лошо.
В този ръкопис също е посочено, че конете трябва да бъдат внимателно и здраво завързани за през нощта. В противен случай, те със сигурност ще избягат и ще им се случи нещо ужасно.
Към 1851 г., само 26 души са живели на острова и според слуховете, там върлувала ужасна болест, която убила почти всички местни жители. Поради тази епидемия, останалите хора скоро напуснали острова, оставяйки всичките си притежания. Сега тук само птици летят и гнездят.
По времето, когато археолозите се заинтересували от острова, намерили само каменни останки от църквата и едва забележими основи от колибите. Останалата част от човешко присъствие на острова е разрушена.
Фериботите не ходят до острова. Само, от време на време, авантюристи плават там с частни лодки.

 http://hiddentruth.site/%d1%82%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%88%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d1%85%d0%b0%d0%bb/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>