Загадката на златните конуси бр.234

  от бронзовата епоха, открити в Европа

През последните 170 години, при различни обстоятелства, европейските археолози са открили четири красиво украсени златни конуси от бронзовата епоха. Те са създадени в един и същи стил, но с неизвестно предназначение (HiddenTruth.site).
Първият е намерен в Германия през 1835 г. и получава името Златната шапка на Шиферщад. Вторият е открит в Авантон (Avanton), Франция през 1844 г. и получава името Авантон Вен.
Третият е открита в немска Бавария през 1953 г. и носи името Златната шапка на Ецелсдорф-Бах. Четвъртият е наречен Берлинската златна шапка, но дата и мястото на откриване са неизвестни (вероятно Германия или Швейцария). Той е открит на търг за антики през 1996 г. и се озовава в музей.
Както показват имената, в археологията тези предмети се наричат ​​“шапки“, но в действителност тяхното предназначение остава неизвестно и до днес. Възрастта и на четирите артефакта се оценява на 3-4 хиляди години.
Много коментатори в интернет предполагат, че те са древни ритуални фалоси, но учените не са съгласни с тази версия. Първо, защото всички тези „шапки“ са кухи, тоест те са покривали нещо, и второ, три от тях имат заострен връх.
По дължина конусите са между 29 см до 88 см, тежат от 285 до 490 грама, изработени са от тънко листово злато.
Изображенията, покриващи тези „шапки“, също са много необичайни. Те не са само визуално красиви, но имат симетрия и подреденост.
Особено необичайни са моделите на Шапката на Ецелсдорф-Бах, където има изображения на кръгове (слънце?) и колела със спици. За моделите на Берлинския конус дори има версия, че е изобразен уникален астрономически календар, който отчита лунни и слънчеви дни.
Още по-любопитен е фактът, че шарките на „шапките“ са много подобни на моделите на така нареченото Твърдо наметало от Уелс, създадено от листово злато преди около 3,5 хиляди години, тоест, около същите векове на златните „шапки“.
Това „наметало“ е открито през 1833 г., на хълма Bryn yr Ellyllon, което се превежда като „Хълмът на феите“ или „Хълмът на гоблините“. „Наметалото“ е било върху скелета на човек, но от скелета било останало много малко.
Както „шапките“, така и „наметалото“ показват, че са създадени от една и съща, и богата култура. По всяка вероятност прото-келтска, за която се знае много малко.
Има артефакти със същия стил на изработка, които са намерени също в Германия – така нареченото Еберсвалдското съкровище, състоящо се от 8 златни купи с шарки и много тънки златни гривни от тел за ръце и крака.
Съкровището на Еберсвалд се счита за една от най-важните европейски археологически находки от бронзовата епоха. Сега, то се съхранява в Русия, където е изнесено от Германия след края на Втората световна война.
Привържениците на алтернативната история свързват златните „шапки“ с древните каменни структури от неолита във Великобритания и други европейски страни. Според тях, в структури като Стоунхендж (Stonehenge) и Нюгрейндж (Newgrange) има специални дупки в камъните, в които тези „шапки“ вероятно са били слагани.
Конусите, поставени в тези дупки, били „презаредени с енергията на камъните“ и можели да създават красиво златисто сияние, което обгръщало тези каменни структури и им придавало мистично красив вид.
За какво всъщност са служили тези златни „шапки“, все още не е установено със сигурност нищо …
http://hiddentruth.site/%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%b4%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%83%d1%81%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b7/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>