АТРАКЦИЯ

Пловдив е  в десетката на най-атрактивните за туризъм антични градове в света редом с Атина,Йерусалим,Библос,Бейрут,Алепо,Дамаск,Варанаси и Сидон.Претърпял множество промени и до днес градът продължава да се развива и съхранява своята уникална атмосфера и обаяние.Днес Пловдив е вторият по големина град в България и един от най-важните икономически и културни центрове на страната.
Пловдив е първият български град- Европейска столица на културата.На 19 май 2015  година по време на срещата на Съвета на министрите на културата на 28- те страни членки на ЕС в Брюксел, официално е гласуван статутът на Пловдив и италианския град Матера,като европейски столици на културата през 2019 година.Официалната номинация е приета от кмета на Пловдив Иван Тотев.
Пловдив е първият български град станал Европейска столица на културата.Двадесет години след като беше домакин на Месеца на културата през 1999 година градът отбелязва през 2019 година най-престижната културна инициатива на Европейския съюз.
На 23 май 2015 година на площад „Стефан Стамболов“ в Пловдив са пуснати 2019 балона по случай избирането на града за Европейска столица на културата през 2019.
По книгата на Николай Илчевски- „Пловдив най най най най най“ 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>