ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТО бр.98

  в различните ситуации

Когато се сблъсквате с трудна ситуация, сигурно избирате необходимите думи, но едва ли можете да контролирате езика на тялото си. Ако обаче се научите, това може да ви помогне много.

Позата ви разказва какво всъщност чувствате. Ако трябва да започнете неприятен разговор, например с шефа ви за повишението на заплатата или с бизнеспартньор за деликатен момент от отношенията ви, трябва да избягвате кръстосването на ръцете пред гърдите.

Не покривайте лицето си с ръце, тъй като водите преговори, чиято цел е да бъде приета вашата позиция. Бъдете спокойни, кимайте с глава, когато събеседникът ви говори.

Когато отивате на първа среща, избягвайте характерното за тази ситуация кръстосване на ръце, навеждане назад, избягвайте компенсаторните безсмислени движения.

Контактът с очи и усмивката са много важни. Ако контактът с очи не върши  работа, в съчетание с усмивка той прави чудеса. .

Ако отивате да се запознаете с майката на новия ви любим, избягвайте резките движения, не втренчвайте поглед в нея, докато мислите над някакъв отговор. За да й се харесате, повтаряйте огледално движенията на тялото й. Ако тя се движи бавно, правете същото й вие.

Когато отивате за интервю за нова работа, трябва при общуването да демонстрирата сила, самообладание и увереност в собствените си възможности.

Седнете на стола изправени, наведете се леко напред, използвайте ръцете си, за да посочите нещо, но не прекалявайте с жестикулирането.

При конфронтация с мъжа ви трябва да се изразяват максимално кратко и ясно. Можете да подчертаете важни моменти, като жестикулирате с ръце. Докато той говори, не го прекъсвайти и леко кимайте.

предоставил: Асен Спасов

тагове: езикът, тялото, взаимоотношенията

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>