МОДНИ СЪВЕТИ ЗА ДАМИ НАД 60 БР.98

Издокарването не е само за младите. Предлагаме ви малко съвети как да съберете всички погледи със страхотен външен вид, дори и да не сте първа младост.

Панталони с ръб? Пола до глезена, сако и гердан от перли? Нищо подобно! Днешните мъдри дами на червения килим често бият по точки своите млади наследнички. Вижте само Хелън Мирън (на 68) или Катрин Деньов (на 70)!

Прикривай и разкривай

Да знаеш кои части от тялото си да прикриеш и кои да подчертаеш е изкуство, което трябва да владеят всички жени. При по-възрастните обаче то се превръща в основно правило. Горната част на ръцете например често е проблемна зона за по-възрастните дами и е добре да ги замаскирате, ако не са достатъчно стегнати. Вземете пример от Хелън Мирън и се облечете в коктейлна рокля с дълъг ръкав. Добри предложения ще откриете в колекциите на Diane Von Furstenberg и John Lewis. Ако пък вече имате рокля без ръкави, кадифено късо сако или жилетка с пайети ще ви свършат отлична работа.

Меки тонове

Черното е най-безопасният избор за по-младите жени, но с напредването на възрастта се променя и цвета на кожата и косата. В този случай черното може да се окаже прекалено контрастно. На по-мъдрите дами всъщност им стоят по-добре по-меки и убити цветове. Ако все пак предпочитате нещо тъмно, изберете тъмно синьо или винено червено и осветлете тоалета с блестящи металически аксесоари.

Краката

Напредването на възрастта не означава автоматично, че дължината на полата трябва да слезе надолу. Всъщност има 60-годишни жени с по-красиви крака от 20-годишна девойка. Ако вашият случай е такъв, не се притеснявайте да носите къса пола. Важното в случая е да не се вижда нищо виснало. Добър избор е дължина до под коляното. А красивите обувки могат да отвлекат вниманието от всеки малък недостатък в тялото или облеклото ви. Препоръчваме ви ниски обувки с лъскави елементи или с малко остро токче.

предоставила ЕВА

тагове: модни, съвети дами, над 60

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>