ДЕСЕТ НЕОБИКНОВЕНИ НЕЩА БР.246

Човешката история е пълна с невероятни тайни и загадки.
Цял един живот не би стигнал те да бъдат разгадани.
Днес ще надникнем през ключалката, за да се потопим в един свят на невероятни мистерии и загадки и ще ви представим 10 неща в света, които нямат логично обяснение.

. Птица Моа

Снимка: 10te.bg

Тези нелетящи гигантски птици са обитавали Нова Зеландия. Те достигали височина от 3.6 метра и тегло от 225 кг. Изчезнали са преди около 1500 години, унищожени (според една от теориите) от местните жители маори. Изследователите били шокирани, когато по време на научна експедиция открили добре запазен крак на Моа в една от пещерите в новозеландската планина Оуен. Находката е на възраст около 3 000 години.

2. Храмовият комплекс Саксайуаман – Перу

pixabay.com

На един от хълмовете над град Куско в Перу се намира уникален археологически комплекс – Саксайуаман. Това е най-голямата крепост в Америка на височина 3 500 – 3 650 м над морското равнище. Знае се, че по времето на инките комплексът е бил използван за военна крепост, а за какво е служел преди това остава загадка. На местния език Саксайуаман означава “Сивокаменна хищна птица”. Комплексът изумява с безупречното си строителство, без да бъде използвана дори капка хоросан. Камъните са така добре издялани и гладки, че между тях не може да промуши дори лист хартия.

3. Вратата на слънцето – Боливия

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>