Какво да ядете при разстроен стомах? бр.246

Какво да ядете при разстроен стомах?
Колкото и да поддържате диетата си, естествено е да имате разстроен стомах от време на време.
Това може да се характеризира с гадене, повръщане, спазми, диария или запек. В такава ситуация какво трябва да ядете?
Хидратацията и пиенето на лимонов сок са основни средства за справяне сп роблема, но ето един поглед върху храните, което обикновено можете да включите в диетата си:
Банани
Бананите са един от най-лесно смилаемите плодове, което ги прави идеални за възстановяването на движението в червата. Тялото също изчерпва запасите си от калий чрез повръщане и диария, така че бананите, които са богати на този минерал, могат да ги попълнят. На всичкото отгоре, те съдържат и пектин, който отново е чудесен за храносмилането.
Кисело мляко
Пробиотиците са чудесни за храносмилателното здраве, тъй като поддържат червата здрави. Един от най-естествено достъпните източници е обикновеното кисело мляко, което съдържа живи и активни култури.
Препечен хляб
Въглехидратите може да не предлагат твърде много предимства, но те са лесни за храносмилане, когато страдате от разстроен корем, такаче тостът е чудесен вариант.
Крекерите и овесени ядки са други опции, но въпреки всичко, е добра идея да ги допълвате с други храни, които всъщност предлагат различни хранителни вещества.
Кокосова вода
Кокосовата вода съдържа важни електролити, които поддържат тялото хидратирано. Тези електролити естествено се намират в човешкото тяло, но когато сте дехидратирани или неразположени, сте склонни да губите част от тях.
Тук на помощ идва и кокосовата вода, която помага за попълването им по възможно най-естествения начин.
Какво да избягваме
Докато тялото и вкусовите ви рецептори в този момент ще ви казват с какво са съгласни и с какво не, има някои неща, които никога не трябва да ядете, когато имате разстроен стомах.
Мазни, пържени и пикантни храни, суровите зеленчуци, млякото, чаят и кафето трябва да се избягват на всяка цена.
https://beu.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D1%8F%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%85-news17047.html

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>