Как да се изправим бързо на крака след боледуване бр.248

Как да се изправим бързо на крака след боледуване
викнали сме да приемаме покачването на температурата като знак за разболяване, а спадането ѝ до нормалните под 37 градуса като знак, че вече сме оздравели и можем отново, бързо и веднага, да се върнем към ежедневните си задачи и обичайния ритъм.
И още след първия или втория ден на „оздравяването“ разбираме, че всъщност не се чувстваме съвсем добре и във форма, че нямаме енергията, с която сме свикнали, че уж сме здрави, но все още се чувстваме някак си болни.
Това е напълно нормално. Процесът по възстановяване след прекарана инфекция (лекарите го наричат реконвалесценция) е изключително важен и не трябва да се пренебрегва, за да не се стигне до преизтощение на организма и нови болести.
Къде отиде енергията?
Борбата на тялото с причинителя на инфекцията/болестта включва активиране на сложни механизми за унищожаване на заразените с вирус клетки и за неутрализиране на токсините, произведени от болестотворни бактерии, а това изисква много допълнителна енергия.
При тежки инфекции нуждите от допълнителна енергия могат да се увеличат с до 55%. Логично е след такъв голям разход тялото да има нужда от време, за да се презареди.
Унищожаване на митохондриите?
f
Източник: iStock/ Getty images/ Freepik
Нека припомним, че митохондриите са частите от клетката, където се произвежда енергията за всеки орган в човешкото тяло.
Когато организма е поразен от вирус, той унищожава тези „клетъчни енергийни фабрики“ и способността ни да произвеждаме енергия намалява. Дори нещо повече – лишената от митохондрии клетка некротизира и изпуска в кръвообращението молекули енергия (АТФ), което имунната система възприема като опасност и реагира с изразходване на нова енергия за активиране на защитните сили.
С други думи, от една страна имаме повишено потребление, а от друга – намалено производство. Още ли сте изненадани, че не сте в идеална форма веднага след спадането на температурата?
Изчистване и презареждане
След края на активния период на болестта, в продължение на дни в тялото все още циркулират токсини от борбата с патогените и остатъчни вещества от приеманите лекарства. Черният дроб, лимфната система, бъбреците, червата трябва да работят на високи обороти, за да изхвърлят ненужните вещества и токсини.
Още по-сериозна нужда от пречистване има тялото, ако в борбата с болестта са се включили така необходимите в някои случаи антибиотици. Тяхната употреба нарушава крехкия баланс на микробиома– съвкупността от полезни бактерии в червата и води до проблеми с имунитета.
 
 
Презареждането на „батериите“ е постепенен и важен процес, на който трябва да обърнете сериозно внимание.
– Поддържането на силен имунитет по време на възстановяване е важно. Именно поради тази причина е важно в този период да се осигури максимална подкрепа за имунната система, като се доверим на силните съюзници от природата. Благоприятните свойства на изцяло натуралния  биоактивен концентрат Регулатпро Био се явяват добра алтернатива за бързо и цялостно възстановяване на изтощения организъм. Regulatpro® Bio енергизира всяка отделна клетка и постепенно възстановява първоначалните нива на АТФ (енергията) в тях. Богатият му състав включва плодове, зеленчуци, билки и ядки, които се явяват източник на редица витамини и минерали. Създаден като 100% органичен веган продукт без добавена захар, консерванти, оцветители, алкохол, глутен, той е подходящ за прием от всички- бременни, бебета, деца и възрастни без ограничение на възрастта
– Спете добре, поне по 8 часа. Ако имате възможност за още няколко дни болнични след спадането на температурата, използвайте ги за почивка и възстановяване, иначе просто няма да сте ефективни на работа.
– Хранете се разнообразно. Яжте здравословна храна, богата на витамини, минерали и омега-3 мастни киселини. Тя ще ви даде енергия, както и полезни вещества, които да укрепят здравето.
– Пийте достатъчно течности. Те са важни както за детоксикацията, така и за цялостния тонус.
– Правете си разходки на чист въздух. Ходенето „по задачи“ не се брои. Говорим за хубава и бавна разходка в парка под зареждащите слънчеви лъчи.
– Като допълнителна помощ за енергия и детоксикация, обърнете се към Регулатпро Метаболик. Той съдържа концентрираната мощ на Regulatpro® Bio, допълнена с витамини от група B, фолиева киселина, микроелементи, минерали, витамин C и витамин D.
d
Източник: Regulatpro® Bio
– Засилената формула на Regulatpro® Metabolic увеличава нивата на енергия на клетъчно ниво, за да помогне на тялото да задейства собствените си механизми на възстановяване. Изследвания показват, че Регулатпро подпомага функцията на митохондриите – енергийните централи на тялото.
Резултатът: попълване на енергийните резерви, усещане за жизненост и енергия.
Едновременно с това Regulatpro® Metabolic подкрепя дейността на сърдечната и ендокринната система, нормализира функциите на черния дроб и бъбреците и балансира метаболизма при наднормено тегло, високо кръвно налягане, повишен холестерол и кръвна захар.
Дайте време на тялото си да се възстанови напълно от инфекцията, за да бъде отново истински устойчиво на нови заплахи.
 https://www.vesti.bg/lyubopitno/kak-da-se-izpravim-byrzo-na-kraka-sled-boleduvane-6124422

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>