8 НЕТУРИСТИЧЕСКИ НЕЩА ЗА ПРАВЕНЕ В БОЛИВИЯ БР.249

Всички сме чували за изумителните пейзажи на Салар де Уюни, спокойните води на езерото Титикака и оживения градски живот в центъра на Ла Пас, но какво ще кажете за някои от по-малко известните забележителности на Боливия? Тази изключително разнообразна южноамериканска нация може да предложи много повече от обичайните добре познати акценти – достатъчно, за да задържи любопитния пътешественик за месец или повече. Прочетете нататък, за да откриете осем страхотни неща за вършене, които са извън пресечения път в Боливия.
Дегустация на вино в Тария
Малко пътници стигат до този слънчев средиземноморски град в южната част на страната, който се чувства по-скоро като Аржентина, отколкото от Боливия. С възхитителен спокоен темп на живот, постоянно топъл климат и няколко големи листни плаца, заобиколени от отлични ресторанти и кафенета, това е идеалното място за бягство от туристическата тълпа. Още по-добре, Тария е дом на изненадващо уважаваната винарска индустрия на Боливия, така че си резервирайте дегустационна обиколка и разгледайте най-добрите лозя и вино, които страната може да предложи.
Лозе © jill111 / pixabay

Яздене в Тупиза
Красиво малко градче, сгушено в суха пустинна част на разширените високопланински равнини на страната, Тупиза вероятно е най-известна като алтернативна отправна точка за обиколките на Салар де Уюни. В действителност има много повече от това. Като последно място за почивка на Butch Cassidy, околните пейзажи на badlands напълно си заслужават ден или два от вашето време. Най-добрият начин да го проучите е точно както са го правили в добрите стари времена, на гърба на надежден коня. Конни турове продължават няколко часа и обикалят грандиозните кебради, каньони, долини и реки в района – преживяване, което ще ви накара да се почувствате като истински каубой, който изследва дивия запад.
Яздене близо до Тупиза © Джонатан Худ / Фликр
 Трекинг в Сората
На кръстопът между Ла Пас, езерото Титикака и зловещата Кордилера Реал, причудливият град Сората е рай на треккер, който получава далеч по-малко внимание, отколкото заслужава. Това очарователно малко селце има просто достатъчно туристическа инфраструктура за приятен престой, преди да преходите, за да разгледате близките заснежени планини и буйни залесени долини. Наемането на водач на по-дълги експедиции е силно препоръчително, тъй като не е рядкост да ходите с дни в края на живописна природа, без да попадате на нито един турист. Блис.
Трекинг близо до Сората © Goulevitch Jérémie / Flickr

Поход на езерото Титикака в уединение
Искате ли да се насладите на спокойните води на езерото Титикака без туристическите тълпи на Исла дел Сол? След това облечете туристическите ботуши и свалете от утъпканата пътека, минавайки покрай езерото от Копакабана до малката рибарска общност на Ямпупата. Походът отнема пет часа, давайте или вземайте и върви успоредно на езерото, осигурявайки непрекъснат изглед към блестящите му води. В края на пътя, вместо да завивате и да се връщате обратно, платете на местен рибар, който да ви преведе до Юмани на Исла дел Сол.
Езерото Титикака © Педро Секели / Уикипедия
Разгледайте небесните йезуитски църкви в региона Чикитана
Не много хора стигат до източната низина на Боливия, а по-малко все още изследват района на Чикитана. Поредица от причудливи малки селца със зашеметяващи йезуитски църкви образуват възхитителна верига, която може да бъде проучена в продължение на няколко дни. Защитените от ЮНЕСКО къщи за поклонение са основната атракция, въпреки че топъл климат, приятелски настроени местни жители и много малко международни туристи само добавя към приключението.
Йезуитска църква в Сан Хавиер © Bamse / Wikipedia
Следвайте по стъпките на Че Гевара
Преживейте последните дни на този спорен революционер, чийто образ е бил отпечатан върху повече тениски, отколкото всеки друг на планетата. Че Гевара е заловен и убит в Боливия и точното място на смъртта му, както и някои реликви от последните му дни могат да бъдат посетени от обществеността. Валегранде и Ла Хигера е мястото, където се е разиграло действието, регион, който също е благословен с изумителна природна природа и вижда само повод за посетители.
Статуя на Че Гевара на мястото на неговата смърт © Augusto Starita / Wikipedia
Вижте някои по-малко известни национални паркове
Боливия разполага с множество невероятни национални паркове, някои от които са доста добре проучени. Други обаче виждат много малко посетители и са добре и истински извън пресечената следа. Например Ноел Кемпф понякога може да бъде посетен само с частен чартър, докато в град Саджама се вижда само един местен автобус пристига на ден.
Национален парк Саджама © ch images / Wikipedia
 https://bul.lvltravels.com/8-non-touristy-things-do-bolivia-a-422804

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>