ТУТАНКАМОН Е БИЛ МАКЕДОНЕЦ БР.99

Гробницата на Тутанкамон е единствената непокътната в Долината на царете. Снимка БГНЕС

Щом скопската гробница прилича на гробницата на Тутанкамон, значи е била негова, а той е бил македонец.

Това коментира историкът проф. Божидар Димитров по повод съобщението на македонски археолози, че са открили гробница на турски бей в Скопие, която приличала на гробницата на Тутанкамон.

“Македонските археолози са слабо образовани и не знаят, че гробниците в древния свят често се преизползват. Дори Исус Христос е бил положен във вече готова гробница за друг човек. Щом скопската гробница прилича на гробницата на Тутанкамон, значи е била негова.

А той е бил македонец, какъв друг да бъде, след като последната царица на Египет – красивата Клеопатра – е била македонка дори според официалната македонска историография. Погребан си е бил човекът в родното Скопие и си е лежал кротко там известно време, но властите научили, че от север идва страшно татаро-монголско нашествие начело с българите.

Знаейки, че българите ще осквернят тялото на великия фараон, те изградили нова гробница в Египет и там прехвърлили тялото на фараона. Там се прехвърлили и съкровищата на фараона, с които така незаслужено се гордее днес Египет. В Македония останали съвсем малко египтяни, това са днешните „егюпуи” по официалните преброявания, наричани съвсем неправилно от други „цигани”.

(Пред агенция Фокус)

тагове:Тутангамон, македонец, професор, Божидар Димитров

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>