Нийл Доналд Уолш: бр.254

  Съдбата е резултат от нашите мисли

Човекът, който разговаря с Бог
Духовният път на Нийл Донал Уолш започва в момент, в който той е фалирал, разведен и на улицата. Тогава задава въпрос към Бог: „Какво съм направил, за да заслужа живот, изпълнен с постоянни битки?“ и за негова изненада нещо го кара да продължи да пише отговора. „Действително ли искаш отговор или просто си изкарваш яда?“. Така започват неговите „Разговори с Бога“, които се превръщат в вдъхновение и упование за милиони по света.
neale_donald_walsch
Нийл Доналд Уолш е роден на 10 септември 1943 г. в САЩ, в семейство с украински корени. Възпитан в католическото християнство, той има дълбок стремеж към духовната истина в живота. Има 9 деца. Той е писател, лектор и сценарист. Създател е на много неправителствени организации, фондации и сдружения, чрез които помага на хиляди хора в нужда.
Автор е на 29 книги, трилогията „Разговори с Бога“ е най-известната му поредица. Първата му книга е издадена пред 1995 г. и до днес е преведена на 37 езика и е в списъка на най-продавани книги на Ню Йорк Таймс 137 седмици. Книгата е филмирана в Холивуд и разказва истинската история на автора, който от безработен бездомник се превръща в милионер, носещ посланието към човечеството за духовен и осъзнат живот.
Съществува ли съдба и можем ли да я променяме или ни се случва каквото е „писано“ преди идването ни на Земята?
Душата не избира какъв живот да изживее в тази си инкарнация, защото целта е да творим, идвайки на Земята. Чрез всяка наша мисъл, чувство, действие ние променяме ежедневно онова, което наричаме съдба. И тук основният въпрос не е дали съществува тя, а как можем да я управляваме. Отговорът е – чрез осъзнатост.
Свободната воля не е измислица и чрез нея ние всеки ден изграждаме себе си и своята реалност, света, в който живеем. Разбира се, има определени обстоятелства, хора, места, събития, които залагаме предварително за себе си, но това е като подготовка на сцена за театрална постановка, но без написани реплики на главния герой – ти. Ти имаш свободата да действаш, чувстваш и мислиш така както решиш в този момент от живота ти.
Всеки един миг, всяко Тук и Сега ти носи възможността да направиш нов избор за себе си, за това как да живееш, кой да бъдеш. И няма ограничения в това, затова и не бива да съдим хората за живота им, защото нямаме знанието какво всъщност са искали да постигнат, към какво се е стремяла тяхната душа.
neale
Но как можем да наречем живота на хората, които са родени с недъзи, освен съдба?
Избор. В противен случай вие трябва да вярвате, че има Бог, който прави грешки в сътворяването, което автоматично значи, че има някой, който е над него. Това би означавало, че има случайност, която никой не може да управлява или предвиди. Че нещата просто се случват. Ако беше така Вселената вече да се е разпаднала. Един „случаен“ взрив и всичко онова, което ние възприемаме като материя ще изчезне. Случайности не съществуват, тъй както не съществува и съдба. Това са оправдания на хората, които не са готови да поемат отговорност за живота си.
Всъщност никой не е обречен на вечни страдания, защото ад не съществува, освен в собствените ти убеждения за това. Така че, когато се освободите от оковите на своите възприятия за съдба, наказание, лош късмет, всъщност ще видите, че никой никога не ви е ограничавал освен вие самите.
А когато става въпрос за обстоятелства върху, които нямаме власт – примерно природните бедствия?
Всяка ваша мисъл, без значение дали е съзнателна или не, притежава енергия и сила. И така както вие сътворявате по своя воля събитията в собствения си свят, така го правите и на глобално ниво. Онези събития, които приписвате на сляпата съдба, всъщност са „резултат от всички мисли навсякъде“ или това е груповото съзнание на планетата, което твори съдбата на Земята.
https://www.jenatadnes.com/shesto-chuvstvo/niil-donald-uolsh-sadbata-e-rezultat-ot-nashite-misli/?fbclid=IwAR3gwMfpNfvX1PpdNbdsOXJS_U2W1NBcQr946kfXmLml9Kh0kqbG8hXsBcM

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>