По-добре ли е за женското куче, ако има поне едно котило бр.259

женско кучеСнимка: iStock

Дебатът „за“ или „против“ кастрирането е често срещана тема за обсъждане между собственици на домашни любимци. Това е чувствителна област, в която, за съжаление, продължава да има много неизвестни, а именно това поражда различни истории и митове, често – почти напълно опровергавани от страна на ветеринарни лекари и специалисти. Защо хората им вярват – не бихме се наели да кажем. Но едно е сигурни – всички сме ги чували. 
Едно такова популярно твърдение гласи, че ако имате женско куче и поне веднъж го оставите да има малки, дори и само едно котило преди евентуална кастрация, ще добави години към живота му. Ако и вие сте го чували, то със сигурност се питате дали лишаването на вашата женска от потомство всъщност не би имало отрицателен ефект върху здравословното й състояние в бъдеще? Ако е така, то се надяваме да продължите да четете, за да видите какво ни казват фактите по въпроса. 
бременно куче
https://dogsandcats.bg/kucheta/podobre-li-e-za-zhenskoto-kuche-ako-ima-pone-edno-kotilo
таг  женско, куче, котила,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>