СТРАННИЯТ СЛУЧАЙ НА КОРАБЪТ-ПРИЗРАК МАРИЯ СЕЛЕСТЕ БР.259

pixabay.com
В историята на корабоплаването има много загадъчни и интересни случаи. Никоя от тях не се доближава, обаче до съдбата на мистериозния кораб-призрак с името Мария Селест (още срещан като Мери Селест). Случката се разиграва през 19-ти век, а след нея вярванията, че корабът е прокълнат се запазват до самото му изгаряне.
Мария Селест е типичен търговски кораб за онези времена от вида бригантина. Става известна с това, че през 1872-ра година е намерена край днешните Азорски острови без нито един човек на борда. Времето и условията за плаване са били прекрасни, а екипажът на кораба е бил съставен само от опитни моряци. Съдбата на екипажа е мистерия, а допълнителна загадъчност към историята допринася и фактът, че целият товар и дори личните вещи на хората от кораба са били намерени. Сякаш всички са се изпарили с едно щракване с пръсти.
Версиите са най-различни и причудливи – от отвличане на извънземни, през морски чудовища до някакво проклятие. Случаят става известен като кораб-призрак, а съдбата на плавателния съд след това не е никак розова. Той е продаден на загуба и често сменя своите собственици докато накрая не бива изгорен в опит за данъчна измама от страна на Паркър, последен капитан и собственик на кораба. За негова зла участ, корабът не потънал въпреки пожара и така той бил хвърлен в ареста където умрял, а Мария Селест останала да гние на морското дъно.
източник: actualno.com
http://svetovnizagadki.com/%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b0%d0%b9-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b1%d1%8a%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%ba-%d0%bc
ТАГ странен случай, СТРАННИЯТ СЛУЧАЙ, НА КОРАБЪТ-ПРИЗРАК МАРИЯ СЕЛЕСТЕ

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>