КОТЕШКА ВЕЧЕР БР.260

котка и собственик у домаСнимка: iStock
Чували ли сте за този велик празник  - Котешка вечер? Ако не -  много сте изпуснали! Това е времето в края на деня, в което нашата котка е на почит, а ние сме готови да попием от нейната елегантност, лежерност и мъдрост.
Няма да излъжем, че времето прекарано с мъркащия ни домашен любимец е повече от специално и се наслаждаваме на всяка минута. Това е миг на спокойствие, но и забавление - зависи в какво настроение е котката ни. Как ще реагирате, ако ви кажем, че можете да направите тези моменти дори още по-приятни? Нека тази вечер е Котешка вечер!
Няколко съставки са необходими, за да приготвим идеалната Котешка вечер - топъл кът в нашия дом, висококачествена луксозна котешка храна и, разбира се - наслада!
  • Топло място у дома
Мъркащите домашни любимци обичат да им е топло. Неведнъж сме ставали свидетели на очарователната гледка, в която гальовният ни спътник спи сладко-сладко под някоя любима наша дреха. А в зимните вечери, наблюдаваме тяхното неспиращо търсене на топлината от парното, мекото одеяло на дивана или последния лъч слънце.
котка и собственик у домаСнимка: iStock
Котешката вечер трябва да е уютна и топла, но в никакъв случай прекалено, защото тези животни са истински пример за баланс в живота - буквално и преносно. Както балансират, ходейки елегантно по някоя висока етажерка в нашия дом, така и са умерени във виждането си за света – те ще се погалят във вас, но и ще ценят личното си пространство; обичат буйните игри, но и дългите дремки; те са вечно гладни, но няма да се задоволят с храна, която не харесват и не отговаря на техните изисквания. Има какво да научим от котките за живота!
  • Специална котешка храна, приготвена по изтънчена рецепта
Вече имаме мястото у дома – топлият ни, уютен хол и любимият диван, но какво е специална Котешка вечер без хубава храна? За вас, не знаем, но за котката ви трябва да е Sheba®. Тъй като те прекрасно разбират нуждите на нашия котешки приятел за висококачествена котешка храна, те създават набор от висок клас гозби, които с изисканост галят котешкото небце.
Sheba® e кулинарен специалитет за котки, който е приготвен с мисъл за всеки детайл, с внимателно подбрани съставки, които могат да бъдат гарнирани с луксозен сос, вкусен пастет или зеленчуци. Дори и най-взискателните котки ще си оближат лапите, а тези, които с радост обичат да си похапват – ще ни направят безсилни пред настойчивото мяукане за още една малка порция.
Кулинарните котешки специалитети на Sheba®, могат да се открият в най-разнообразни вкусове и видове, за да могат да задоволят предпочитанията на вашия мъркащ приятел, а знаем – котките имат своите капризи за храна.
  • Не забравяйте – наслаждавайте се!
котка и собственик у домаСнимка: iStock
Котешката вечер е забележителна както за вас, така и за котката ви. Това е времето, в което вие се прибирате от работа и сте готови за почивка в компанията на мъркащия домашен любимец. Това е момент за развлечение, тишина и блаженство.
Собствениците на котки сме меко казано обсебени от тези прекрасни същества и това е съвсем обосновано. Тези очарователни малки лъвове пленяват сърцата ни точно като истински ловци и се настаняват там с пухкавите си лапи, сладки муцунки и непредвидими характери.

Трябва да отбележим, че тези хитри домашни любимци боравят с изкусни начини, за да получат това, което искат от нас. Мислим си, че контролираме нашия дом, но всъщност истинският шеф у дома е пухкав, има четири лапи, красива козина, и миловидна физиономия, на която трудно можем да устоим пред поредната „молба“ за още една апетитна хапка или лакомство от Sheba®.

Смятаме, че този красив край на нашия ден е истински празник, така че защо не го наречем Котешка вечер и не го превърнем в ежедневие?

„Представете си следната ситуация: Върнали сте се на работа след дълго отсъствие, а домашният ви любимец се чувства самотен, защото не сте около него по цял ден и не ви остава време да му обръщате внимание както преди. Не след дълго той развива „незначителен“ симптом като леко покашляне, който веднага предизвиква реакцията ви. Всеки път, когато кучето кашля – вие се втурвате към него, галите го, утешавате го… И скоро у четириногото остава идеята, че всеки път щом се прокашля, то ще получи това, което иска – вашето любящо и загрижено внимание. Какъв стимул има тогава то да оздравее (образно казано, разбира се)?“, разказва случай от практиката си специалистът.
Подобно на обучението, основано на похвали и подсилване чрез лакомства, и в този случай у домашния ви любимец се създава устойчивото усещане, че всеки път, когато се изкашля (или демонстрира друг симптом), вие моментално отивате при него и го обсипвате с обич. И дори и вече да се чувстват съвсем добре, някои четириноги продължават с „болнавото“ си поведение, за да получат вниманието ви. Доста умно, не мислите ли?
 https://dogsandcats.bg/kotki/neka-tazi-vecher-e-koteshka-vecher
 Таг котешка, вечер, храна

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>