Проблемът за свободната воля бр.260

Галактическата вселена

  Това е изображение на теорията за Големия взрив, централна точка, където Вселената се разширява.
https://powerlisting.fandom.com/f/t/Pataphysics%20Manipulation
Свободна воля, в най -основното разбиране, е силата да действаш без ограничения. Философите, опитващи се да разберат мисълта и разума, поставят под въпрос способността да мислят и причината зад тяхното мислене. Силата на себе си и значението на индивидуалната свобода са важни дискусии при разбирането на съществуването. Има невероятен брой мнения относно свободната воля, независимо от религиозните прозрения. Независимо дали „всичко се случва по причина“ или всичко е случайно, философията съчетава логика, психология, антропология, епистемология, за да се опита по -добро разбиране на човешкото съществуване.
Проблемът със свободната воля е, че е толкова сложно да се мисли за безкрайна вселена, за която не знаем почти нищо. Философи като Спиноза и Малебранш разчитаха на Бог за по -добро разбиране на силата и какво означава това за човешките същества. Теорията за Големия взрив описва началото на Вселената като една единствена точка, разширяваща се в безкрайно пространство и време.
https://www.yoair.com/bg/blog/a-philosophers-search-for-infinite-truth-in-metaphysics/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>