Бракът е семейството, поставени от Бога бр.262

Тайната на щастливия брак е да се служи на Бог и един на друг. Целта на брака е единство, а също и развитие на личността. Парадоксално е, че колкото повече си служим един на друг, толкова по-голям става нашият духовен и емоционален растеж21.
„Любовта, която познаваме тук, е … нещото, което свързва семействата завинаги за времето и вечността.
Съветът на апостол Павел е най-хубав и точен. Той казва просто: „Мъже, любете жените си, както и Христос възлюби църквата” (Ефесяните 5:25).
В откровение от последните дни Господ отново говори за това задължение. Той казва: „Обичай жена си с цялото си сърце и се привързвай към нея и към никоя друга” (У. и З. 42:22). Доколкото знам, в цялото Писание има само още едно нещо, което ни е заповядано да обичаме с цялото си сърце, и това е Самият Бог. Помислете какво значи това!
Подобна любов може да бъде показвана към съпругите ви по толкова много начини. Първо и най-важно, нищо в живота ви освен Сам Бог не може да има приоритет над съпругата ви—нито работа, нито отдих, нито хобита. Вашата съпруга е вашият скъп вечен помощник—вашата спътница.
Какво означава да обичаш някого с цялото си сърце? Това значи да обичаш с цялата си любов и пълна отдаденост. Със сигурност, когато обичате съпругата си с цялото си сърце, не можете да я унижавате, критикувате, да търсите вина в нея или да я малтретирате с думи, постъпки или мълчание.
Какво значи „и се привързвай към нея”? Това значи да стоите близо до нея, да сте й предани и верни, да общувате с нея и да й изразявате любовта си.
Съпрузите и съпругите, които се обичат един друг, откриват, че любовта и предаността са взаимни. Тази любов създава подхранваща среда за емоционалния растеж на децата. Семейният живот трябва да е време на щастие и радост, което да носи щастливи спомени и асоциации на децата.
https://www.churchofjesuschrist.org/study/manual/teachings-of-presidents-of-the-church-ezra-taft-benson/chapter-14-marriage-and-family-ordained-of-god?lang=bul
таг брак, семейство, Бог

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>