Най-високите атракции в света бр.263

Предлагайки извисяващи се гледки, лукс от висок клас (буквално) и трепета на коленете, тези възвишени структури създадени от човека, високи до небето места, извисяващи се атракциони и огромни природни чудеса поставят посетителите наистина на върха на света.
Gibbon Experience, Бокео, Лаос
Къде е по-добре да се доближите до обитаващите горите същества на националния парк Нам Кан в Лаос от къща на дърво? С осем извисяващи се структури, достигащи до 40 м височина,  Gibbon Experience, този туристически базиран проект за опазване на околната среда, се казва, че има най-високите къщи на дървета в света. След като се събудите сред дърветата е много вероятно първото лице, което видите, да е това на черен гибон, който живее в горите на северозападен Лаос и е застрашен от изчезване. И ако това не е достатъчно вълнуващо, единственият начин да стигнете до тях и да преспите през нощта е чрез мрежа от въжени линии.
Ето как хората унищожават околната среда
Водна пързалка Килиманджаро, Бара до Пирай, Бразилия
Тази невероятна структура в Aldeia das Águas Park Resort, в Бара до Пирай, държи титлата за най-високо спускане от водна пързалка. Килиманджаро се издига на 49,9 м. Любителите на силни усещания достигат скорост от около 82-91 км/ч, докато се спускат надолу по хлъзгавия наклон от 60 градуса.
Копенхил, Копенхаген, Дания
Иновативният обект за отдих в Копенхаген CopenHill, който е построен на покрива на чиста електроцентрала, се превръща в истинска площадка за градски авантюристи. Там може да откриете хора каращи ски и шейни по неговите изкуствени ски писти, както и туристи и бегачи по засадени с дървета пътеки. Градският планински спортен център вече има и най-високата стена за катерене в света. На височина от 85 м, той е проектиран да прилича на планина, изпълен със склонове и множество предизвикателни маршрути до върха.
Zumanjaro, Six Flags Great Adventure, Ню Джърси, САЩ
Six Flags Great Adventure е дом на рекордна падаща кула, която е прикрепена към извисяващото се влакче Kingda Ka. Zumanjaro: Drop of Doom включва три атракции за свободно падане и се смята за най-високото и най-бързото падане в света. Приключенците се изстрелват до височина от 126 м, преди да се втурнат отново надолу със скорост 145 км/ч за по-малко от 10 секунди!
Най-опасните влакови маршрути в света
ICON Park, Орландо, Флорида, САЩ
На път да се превърне в самозваната „земя на гигантите“, ICON Park в Орландо не само има най-високата самостоятелна люлка в света – Orlando StarFlyer, извисяваща се на 137 м – има и най-високата прашка в света и кула за свободно падане. 91 метровата двукула Orlando Slingshot може да изстреля двама ездачи от „експлодиращ вулкан“ нагоре в небето със скорост от 160 км/ч. Междувременно свободното падане на Орландо може да завърти 30 души около кулата, преди да паднат с почти 120 км/ч.
Kingda Ka, Six Flags Great Adventure, Ню Джърси, САЩ
Сериозните писъци са гарантирани за всеки, който е достатъчно смел, за да се изправи срещу най-високото и бързо влакче в света. Six Flags Great Adventure предявява претенции за този световен рекорд със своето влакче Kingda Ka, което достига височина до 139 м под ъгъл от 90 градуса. При стартиране от станцията, ездачите достигат от нула до 206 км/ч само за 3,5 секунди. След като достигнат върха, те се изстрелват обратно надолу в ужасяваща спирала от 270 градуса, последвана от 39 метра камилска гърбица за финал. 
Улмска катедрала, Германия
Издигайки се на 161.5м. над Улм, исторически град в провинция Баден-Вюртемберг, катедралата има най-високата църковна кула в света. Първият основен камък на църквата е положен през 1377 г., но е завършена едва през 1890 г., когато главната камбанария е окончателно завършена. Обикновено е възможно да се изкачите по 768-те стъпала на огромната готическа структура, за да стигнете до платформата за наблюдение и да погълнете шеметните гледки.
Сигирия: Лъвската скала на Шри Ланка
Бънджи скок от моста Bloukrans, село Tsitsikamma Khoisan, Южна Африка
Разположена на очарователния Garden Route в Южна Африка, платформата за бънджи скок на Bloukrans Bridge се счита за най-високия комерсиален бънджи скок в света. Той се е превърнал в магнит за екстремния спорт, примамвайки хора от всички краища на земното кълбо да скочат от 216 м на най-високата му арка. Ще се потопите в скалистото дефиле отдолу и ще се люлеете над пустинята за невероятни гледки, преди да бъдете изтеглени обратно. Не харесвате бънджито? Face Adrenalin, които управляват скоковете имат и пешеходна обиколка по моста.
Айн Дубай, Дубай, ОАЕ
Най-високото и най-голямо колело за наблюдение в света е най-новото допълнение към рекордния силует на Дубай. То се намира на остров Блууотърс, изкуствен остров в непосредствена близост до брега в Джумейра Бийч Резиденс и Дубай Марина. Издигайки се на невероятните 250 м, колелото е с 82 м по-високо от гигантското виенско колело на Sin City и съдържа 11 200 тона стомана. Ain Dubai разполага с 48 капсули и всяка може да побере до 40 души.
Address Beach Resort infinity pool, Дубай, ОАЕ
Разположен на 77-ия етаж на Address Beach Resort, този бляскав инфинити басейн на покрива официално е най-високият в света, разположен на 294 метра височина. Огромният басейн също е дълъг 95 м, така че има достатъчно място за обиколки, докато плувците се наслаждават на гледката към Айн Дубай и блестящия залив. Отворен е само за гости на хотела, но туристите могат да надникнат, като вечерят в ресторант на покрива Zeta Seventy Seven.
Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge, Хунан, Китай
Китай има много мостове, предизвикващи световъртеж, но вероятно не толкова, колкото стъкления мост Zhangjiajie Grand Canyon в Sanguansixiang, Хунан. С най-високата си точка, издигаща се на 299 м над каньона, той е както най-високият, така и най-дългият в света, когато е открит през 2016 г. Той свързва извисяващи се скали в зашеметяващата пустиня Wulingyuan и две платформи за бънджи, също отворени под пешеходния мост през 2020 г. Източната платформа вече има претенции за най-високия бънджи скок в света от пешеходен мост, където смелчаците могат да скачат от височина от 260 м. 
City Climb, Ню Йорк, Ню Йорк, САЩ
Извисяващ се над Манхатън, Hudson Yards има най-високата открита небесна палуба в Западното полукълбо на своя 100-ти етаж – Edge. Ако надничането към Голямата ябълка през палуба със стъклено дъно намиращо се на 345 м височина не е достатъчно за да предизвика прилива ви на адреналин, в града има нова тръпка. City Climb  ще подхожда на всеки, който има фантазии за Спайдърмен, тъй като участниците изкачват външната страна на супер високия небостъргач, преди да се наклонят и да погледнат надолу от ръба. Това е най-високото изкачване на сграда на открито в света.
Коулун: Най-населеното място на планетата
At.mosphere, Дубай, ОАЕ
Най-високият ресторант в света от нивото на земята, At.mosphere се намира на 441 м височина, на 122-ия етаж на най-високата сграда в света, Бурж Халифа. Храната е наистина висококачествена, но истинската привлекателност са несравнимите гледки към блестящия пустинен град, на който можете да се насладите от масата си. Дубай има една от най-зашеметяващата архитектура на планетата и какво по-добро място да го разгледате от върха на най-високата сграда в света?
Най-красивите летища в света
Озон, Хонг Конг
Хонг Конг има много опияняващи и хедонистични места за отпиване на коктейли от висок клас, придружени от извисяващи гледки към хоризонта, но Ozone е най-високият бар намиращ се на покрив. На 490 м над морското равнище, той е и най-високият в света, разположен в рамките на извисяващия се Международен търговски център в Западен Коулун. От мястото си на 118-ия етаж на хотел Ritz Carlton посетителите на барове имат зашеметяваща гледка към града и пристанището Виктория.
Шанхайска кула, Шанхай, Китай
Шанхайската кула е най-високата сграда в Китай и втората по височина в света след Бурж Халифа в Дубай. Но въпреки това в известна степен я бие с нейната наблюдателна площадка (известна като Върхът на Шанхай), която е на 121-ия етаж на височина от 561 м. Гледките от това архитектурно чудо, което има и най-бързите лифтове в света, наистина са умопомрачителни.
Хотел J, Шанхай, Китай
Открит през юни 2021 г. в територията на 561 метровата Шанхайска кула, хотел J е най-високият хотел в света. Разположени на етажи от 84 до 105 и 120-ия етаж, неговите луксозни 165 стаи предлагат зашеметяваща гледка над високия град, включително река Яндзъ и финансовия център на Шанхай Луджиадзуй. Гледките в облачните дни са не по-малко спиращи дъха, когато гостите се будят, заобиколени от надигащи се облаци.
Мост Бейпанджан, Гуейджоу и Юнан, Китай
Построен между Xuanwei в провинция Юнан и Liupanshui в провинция Гуейджоу през 2016 г., този могъщ планински надлез се извисява над река Beipan в отдалечена и пресечена част на югозападен Китай. Разположена на 565 м над земята, впечатляващата въжена линия е най-високият мост в света. Освен това е доста дълъг – 720 м.
Водопадът Анхел, Венецуела
Спускайки се от 979 м над ръба на планината Ауян-тепуи и в река Чурун, вдъхновяващият водопад е най-високият водопад в света. Също толкова драматично е отдалеченото му местоположение в националния парк Канайма в югоизточната част на Венецуела, с неговите поразителни планини с плоски върхове и покрити с мъгла гори. Има само два начина да видите водопада – отгоре на живописен полет с лек самолет или с лодка и пеша през гъстата джунгла.
Морски скали Молокай, Хаваи, САЩ
Чувството да се намираш на ръба на света е гарантирано от северните скали на Молокай, Хавай. Островът има най-високите морски скали в света, достигащи височини между 1097-1188 м. със среден наклон от 55 градуса. Те се намират в отдалечената северна част на Молокай и можете да им се насладите от птичи поглед при обиколка с хеликоптер от Мауи или по тясната пътека от 5км. до полуостров Калаупапа.
Ла Тиролиен, Вал Торанс и Орел, Франция
Свързвайки ски курорта Val Thorens със съседния му курорт Orelle във френските Алпи, La Tyrolienne zip wire е най-високата въжена линия в света. Дълга е 1300 м и достига височина от 3230 м, докато пътниците висят от стоманена тел, нанизана на 250 м над зрелищната зимна страна на чудесата. Тези, които са достатъчно смели, за да го преминат, пристигат на местоназначението си само за една минута и 45 секунди. Всеки, който желае компания, може да се повози по най-новата въжена линия на курорта, La BEE, двойна линия (на снимката).
Планината Торк, планината Кинабалу, Малайзия
Най-високата „желязна пътека“ в света се намира в планината Кинабалу, Сабах, Малайзия. Изградената и управлявана от Mountain Torq, скална стена на планината Panalaban, започва от 3 200 м и завършва на 3 776 м над морското равнище. Придружени от опитни водачи, катерачите по двата маршрута – Walk the Torq и Low’s Peak Circuit – са възнаградени с ненадмината гледка към планината, докато се катерят над облаците по поредица от стъпала, релси, въжета и мостове.
Снежна планина от Джейд дракон, Юнан, Китай
Зашеметяващи планински пейзажи и дълбок сняг се предлагат в Snow Mountain Jade Dragon в Лидзян, в китайската провинция Юнан. Разположен на надморска височина от 4,500-4,700м над морското равнище, това е най-високият ски курорт в света. Драматичната планинска верига, която се състои от 13 върха, е най-южният ледник в Северното полукълбо.
Невероятни пейзажи от други светове
Кабинков лифт Мерида, Венецуела
Първоначално построена през 60-те години на миналия век, най-високата и втората по дължина въжена линия в света е отворена отново през 2016 г., след като е затворена за големи модернизации поради съображения за безопасност. Известно като Mukumbarí, въртеливото движение отново размахва пътниците от Мерида и нагоре на 4 756 м до заснежения връх Пико Еспехо (Огледален връх). Това е вълнуващо пътуване, докато пътниците се придвижват над града и долините, преди стръмното изкачване в Андите, където излизат в облаците.
Жп линия Цинхай-Тибет, Китай
Най-високото пътническо железопътно пътуване в света, линията Цинхай-Тибет започва през 2006 г., свързвайки Сининг, столицата на провинция Цинхай, с Лхаса, столицата на Тибет. Маршрута започва на 4 000 м над морското равнище и достига 5 231 м в най-високата си точка, когато се изкачва до прохода Танггула. Докато влаковете се търкалят през замръзнал пейзаж и нагоре в Тибетското плато, пътниците са защитени от въздействието на височината от кислород, който се изпомпва във вагоните, регулирани температури и прозорци с UV покритие.
Път Uturuncu, провинция Sur Lípez, Боливия
Извивайки се около спящ вулкан, пътят Утурунку в югозападна Боливия е най-високият път за движение на Земята. Старият миньорски път е изтощително и опасно пътуване благодарение на високата надморска височина и лошите условия. Пътят спира близо до върха на вулкана, на височина от около 5 730 м, но може да се стигне пеша.
https://naedin.click/worlds-highest/
Таг най- високите, атракции, света

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>